Radu Bușilă: „Filat mai are o șansă”

13:20, 4 noiembrie 2015 | Politica | 5457 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Vlad Filat mai are o șansă de reabilitare, printr-o pocăință publică, consideră juristul Radu Bușilă. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, organizată de asociația Pro-Ortodoxia.

„Chiar dacă nu poate scăpa de răspunderea juridică, Filat se poate reabilita moral în fața opiniei publice dacă se pocăește pentru faptele sale. Inclus, e vorba și de  adoptarea așa-numitei legi cu privire la asigurarea egalității, care este una profund anticreștină, imorală și vine în contradicție flagrantă cu anumite principii ale drepturilor omului”, consideră Bușilă.

Juristul consideră că Filat este avantajat de situația în care se află, pentru că în alte condiții, ar fi avut parte de „o judecată a unei mulțimi furioase”.

“El trebuie să fie mulțumit că are astăzi parte de o astfel de justiție, cu gardieni, cu mâncare la timp, cu pază. Ar trebuie să mulțumească lui Dumnezeu și oamenilor că nu este judecat în piață de oameni. De altfel, ar fi fost linșat. El astăzi se bucură de protecție, stă într-un loc călduț, are parte de o asistență juridică, vin la el, când vor, avocații. Alți politicieni, care au votat legea egalității de șanse, s-ar putea să nu aibă acest avantaj pe care îl are el. De aceea, stând acolo și având timp la dispoziție, să regândească un pic toate acțiunile pe care le-a interprins”.

Radu Bușilă consideră că în cazul în care Filat va contribui la abrogarea legii cu privire la asigurarea egalității, ar putea să se reabiliteze moral, parțial.

Scandaloasa lege cu privire la asigurarea egalității a fost aprobată la 25 mai 2012, trezind discuții fierbinți, în special, în ceea ce privește protecția pe care oferea minorităților sexuale. Chiar dacă în redacția finală a fost exclus termenul de “orientare sexuală” , textul prevede indirect interzicerea discriminării persoanelor pe oricare alte criterii, inclusiv în ceea ce privește devianțele sexuale, cum ar fi homosexualitatea.