PSRM a inițiat procedura de demitere a lui CANDU

18:04, 8 octombrie 2015 | Politica | 1343 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

PSRM a inițiat  procedura de demitere a președintelui Parlamentului, Andrian Candu. Socialiștii s-au arătat nemulțumiți de faptul că în cadrul ședinței de astăzi a Biroului Permanent, Candu a refuzat să pună la vot inițiativele PSRM privind demisia șefilor următoarelor instituii de stat:  Procuraturii Generale, Comisiei Electorale Centrale, Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Curții de Conturi, ANRE-ului, Băncii Naționale și Centrului Național Anticorupție.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că  președintele  Legislativului nu are dreptul să nu pună la vot inițiativele legislative ale deputaților.

Andrian Candu, a menționat că procurorul general nu poate fi demis la cerința deputaților.

,, După eșuarea planurilor „A” și „B”, inițiativa PSRM privind demiterea președintelui Parlamentului, este „planul C” pregătit la Moscova. „Legea stabilește clar care este procedura de demisie a unor funcționari. Eu nu pot încălca acea procedură care este prevăzută de lege. Nu pot să pun la vot subiecte care nu corespund legi’’, a spus șeful legislativului.

Amintim că ieri, deputații PCRM și PSRM  din cadrul a patru comisii parlamentare, au votat pentru demiterea lui Gurin, Chetraru, Urecheanu, Ciocan, și întreaga componență a CCA .

Menționăm că președintele parlamentului poate fi demis prin votul secret a 67 de deputați, pe când, pentru investirea sa în funcție sunt necesare 51 de voturi.

Prima ședința a legislativului va avea loc în data de 15 octombrie.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,