Protest chiar în sala de ședințe a Parlamentului

13:25, 19 noiembrie 2015 | Politica | 1519 vizualizări | Un comentariu Autor:

 

Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a organizat o acţiune de protest la ședința de astăzi a Legislativului. Socialiștii au venit cu mai multe pancarte și aparate sonore în fața sălii, blocând tribuna centrală. Aceștia au declarat că nu eliberează tribuna până nu vor avea discuții cu președintele Legislativului, Andrian Canu.

Domnule Candu, socialiștii vă chemă la „covior”, nu pe jumate de o oră, ci pe o oră jumate-două, dacă sunteţi curajos și nu vă temeți să vorbiţi”, a declarat Igor Dodon de la tribuna centrală a Parlamentului.

De cealaltă parte, șeful Legislativului, Andrian Candu a spus că un intenționează să plece din funcție doar că așa doresc socialiștii, ci pentru că la momentul actual plecarea sa din fruntea Parlamentului un este în interesul societății.

Cu siguranță, voi pleca atunci când voi putea lăsa acest parlament să funcționeze eficient și atunci când interesul statului va impune acest lucru”, a răspuns Candu.

Liderul socialiștilor a precizat că inițiativa cu privire la demisia lui Andrian Candu a fost semnată de 24 de deputați, dar pentru a fi înregistrată mai sânt necesare 10 semnături. Acesta s-a adresat colegilor din alte fracțiuni parlamentare să susțină demersul.

Totodată, socialiștii au solicitat să ia cuvântul de la tribuna centrală. La rândul său, Andrian Candu a declarat că oferă cuvântul doar dacă deputații se așează la locurile lor în sala Parlamentului.

Într-un final, președintele Parlamentului a anunțat o pauză de 30 de minute.