Presupușii lideri din spate ai Platformei DA, Victor și Viorel Țopa vor fi extrădați Moldovei

13:03, 3 noiembrie 2015 | Politica | 2026 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ministerul Justiţiei din Republica Moldova a transmis Germaniei o cerere de extrădare pe numele oamenilor de afaceri Victor și Viorel Țopa. Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari  a declarat că la baza cererii au stat deciziile judecătorești în privința celor doi, condamnați anterior de toate instanțele din sistemul judecătoresc din țara noastră.

Au fost transmise astfel de cereri, la demersul organelor de drept. Este o procedură obișnuită. La bază au stat condamnările acestor persoane. Există câteva dosare penale, în care aceste persoane au fost condamnate, care au trecut toate etapele, toată ierarhia din sistemul judecătoresc din Republica Moldova. Aceste hotărâri sunt definitive și irevocabile și trebuie puse în executare”, a declarat Vladimir Cebotari.

Ieri, în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” liberalul Mihai Ghimpu a declarat că nu a fost expediată o cerere autorităților din Germania, privind extrădarea lui Victor și Viorel Țopa până acum, din motiv că Ministerul Justiției se afla în subordinarea PLDM-ului, iar odată cu trecerea instituției în subordinea PD-ului, cererea de extrădare a fost transmisă rapid.

Menționăm că Victor și Viorel Țopa au fost condamnați la închisoare în Republica Moldova, după ce au avut mai multe dispute cu Vlad Plahotniuc. Disputele erau legate de unele acțiuni deținute la Victoriabank, dar și niște credite luate de la Banca de Economii. Ulterior, ambii s-au refugiat în Frankfurt, Germania.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,