Președintele Igor Dodon și-a exprimat indignarea în legătură cu expulzarea diplomaților ruși din Moldova

17:54, 27 martie 2018 | Politica | 1277 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Șeful statului și-a exprimat profunda indignare în legătură cu decizia Guvernului moldovean de expulzare din Republica Moldova a diplomaților ruși.

„Condamn categoric această nouă provocare antirusească”, se spune într-un mesaj difuzat de șeful statului pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui, Republica Moldova nu și-a asumat nici un fel de angajament comun în raport cu Marea Britanie și alți membri NATO în vederea întreprinderii unor astfel de acțiuni, reieșind din principiul de solidaritate de bloc.

„Țin să precizez că mai multe țări membre NATO, precum Republica Slovacă și Republica Turcia, dar și un stat membru al Uniunii Europene, Republica Austria, au refuzat să participe la acest demers colectiv ostil cu caracter antirusesc”, subliniază Igor Dodon.

Potrivit șefului statului, „este şi mai absurdă o acțiune de acest gen acum, după vizita în Moldova a vice-ministrului afacerilor externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, în cadrul căreia reprezentanții tuturor structurilor superioare ale puterii s-au expus pentru restabilirea unor bune relații cu Moscova”.

„Declar cu toată responsabilitatea că voi face tot posibilul pentru ca relațiile moldo-ruse, mai ales înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul întrevederii mele neformale cu Președintele Rusiei, Vladimir Putin, de la finele anului trecut, dar și în cadrul vizitei recente a domnului Karasin în țara noastră, să nu fie afectate de provocarea antirusească a Guvernului Republicii Moldova”, a notat președintele.

Președintele Dodon se arată convins că „abia după alegerile parlamentare din toamna anului curent relațiile noastre cu Federația Rusă vor reveni in albia parteneriatului strategic la toate nivelurile. Așa cum doresc majoritatea absoluta a cetățenilor Republicii Moldova”.

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,