PPEM nu va susține nici un candidat la funcția de premier

14:55, 15 ianuarie 2016 | Politica | 1024 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

PPEM nu va susține nici un candidat la funcția de premier. Declarația a fost făcută cu câteva clipe în urmă de către liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă. Acesta susține că alegerile parlamentare anticipate ar fi unica șansă a Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Consiliului Național Politic al PPEM.

„Am ajuns în această situație din cauza partidelor care au guvernat Moldova în 2015 – PLDM, PD și parțial PL, care au profanat votul din 30 noiembrie, au mimat reformele. Acest lucru a marcat profund parcursul european și au lăsat spațiu liber partidelor populiste de stânga. Noi ne declarăm că mergem în opoziție fașă de orice candidatură înaintată la funcția de premier de către majoitatea parlamentară nou formată”, a declarat Iurie Leancă.

Leancă a calificat candidatura lui Ion Păduraru drept „un exercițiu teoretic.

„Considerăm că clasa politică din Moldova s-a discreditat, iar alegerile anticipate sunt unica modalitate de a reveni la legalitate”, a precizat Iurie Leancă.

Prin urmare, PPEM va merge în opoziție, oricine ar fi candidatul desemnat pentru șefia Guvernului.

,,Ne menținem în opoziție și nu participăm în aceste jocuri politice care un au în continuare nici un efect pozitiv pentru societatea moldovenească’’, a declarat deputatul independent Eugen Carpov.