POLONIA CONSERVATOARE SE ALĂTURĂ ȚĂRILOR CARE IMPUN VACCINURI ÎMPOTRIVA COVID-19

11:45, 10 decembrie 2021 | Externe, Politica, Social | 418 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Țara majoritar-catolică „calcă pe urmele Germaniei și Austriei” și impune vaccinul pentru lucrătorii din domeniul sănătății, profesorii și personalul de primă intervenție, a declarat ministrul polonez al sănătății.

Adam Niedzielski on the fourth wave: there are two scenarios – WP Wiadomości

Ministrul Sănătății, Adam Niedzielski, a declarat marți, la o conferință de presă, că toți profesorii, profesioniștii medicali și personalul de primă intervenție, inclusiv ofițerii de poliție și pompierii, trebuie să fie „vaccinați complet” până la 1 martie pentru a-și menține locurile de muncă. Ordinul se va aplica și militarilor.

Niedzielski a descris mișcarea ca pe urmele Germaniei și Austriei”, ambele care au ordonat recent atacul pentru aceleași trei sectoare.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că, începând cu 15 decembrie, bisericile, hotelurile, restaurantele şi teatrele vor trebui să-şi reducă capacitatea de la 50% la 30%, a raportat AP. Transportul public va fi limitat la 75% din capacitate, iar cluburile de noapte vor fi închise complet.

De asemenea, școlile poloneze vor trece la învățarea online în preajma sărbătorii de Crăciun, între 20 decembrie și 9 ianuarie.

Partidul de guvernământ din Polonia, Law and Justice (PiS), are în vedere o politică suplimentară care să permită angajatorilor să acceseze rezultatele testelor COVID-19 ale lucrătorilor. Partidul, condus de prim-ministrul Andrzej Duda, a respins în special o propunere săptămâna trecută de a interzice avortul ca omucidere.

Niedzielski a declarat marți că „angajatorul, în conformitate cu această nouă abordare, va avea dreptul să ceară angajatului să prezinte rezultatul testului tocmai pentru a construi un mediu de lucru sigur”.

Oricine împarte o casă cu cineva care este testat pozitiv pentru COVID-19 se va confrunta cu testarea obligatorie începând de săptămâna viitoare, indiferent de statutul său COVID.

Deși mai mult de jumătate dintre polonezi sunt „complet vaccinați”, Polonia, la fel ca multe țări europene, raportează niveluri aproape record de cazuri, comparabile cu această perioadă a anului trecut, înainte să înceapă lansarea vaccinului.

Sursa: https://invictuswebmedia.com