PNȚCD și Alianța Noastră fac un front comun pentru alegerile din toamnă

18:19, 28 iulie 2016 | Politica | 3544 vizualizări | Un comentariu Autor:

„Alianța Noastră”, condusă de Marian Munteanu și Partidul Național Țărănesc Creștin-Democrat (PNȚCD) ar putea constitui o nouă forță politică, care va participa la alegerile parlamentare din România din această toamnă.

CHIȘINĂU, 28 iulie – FLUX. Partidul Național Creștin-Democrat (PNȚCD) din România s-a alăturat Proclamației de la 27 martie a asociației Alianța Noastră, inițiată și condusă de Marian Munteanu. O astfel de decizie a fost luat de Comitetul Național de Conducere al PNȚCD, forul superior al partidului, se spune într-un comunicat de presă al formațiunii.

În același timp, PNȚCD anunță alăturarea platformei civice Alianța Noastră. Potrivit reprezentanților formațiunii politice “principiile Proclamației din 27 martie a “Alianței Noastre” reflectă deopotrivă principiile constitutive ale PNȚCD și PNȚ istoric, enunțate de Iuliu Maniu: democrație desăvârșită, morala creștină, patriotism luminat, dreptate socială”.

Această apropiere ar reprezenta un prim pas spre constituirea unei noi forțe politice pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în această toamnă.

“România are nevoie mai mult ca oricând de aceasta construcție, în care se regăsește cea mai mare parte a electoratului, anume acea parte care dorește o altă cale și un alt destin pentru poporul român, pentru o Românie demnă și prosperă”, se spune în comunicatul PNȚCD.

PNȚCD este un partid de centru-dreapta, înființat de Corneliu Coposu în anul 1990, fiind reprezentat de intelectuali marcanți ai României, foști deținuți și dizidenți politici.  Între 1996 și 2000, formațiunea s-a aflat la guvernare. În urma alegerilor din 2000, partidul nu a reușit să ajungă în parlament. În prezent, liderul PNȚCD este Aurelian Pavelescu.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,