Iată cine ar veni la putere, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare

11:57, 8 decembrie 2015 | Politica | 1572 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

 

Șapte partide ar accede în Parlamen, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate. Potrivit datelor Barometrului Opiniei Publice, prezentat astăzi de către directorul Institutului pentru Politici Publice, Arcadie Barbăroșie, aceste partide sunt: Partidul Nostru, Platforma Demnitate și Adevăr (în cazul în care aceasta ar fi înregistrată drept partid), PSRM, PCRM, PPEM, PD și PL.

Partidul Nostru – 24%

Platforma DA – 18%

Partidul Socialiștilor – 15%

Partidul Comuniștilor – 11%

Partidul Popular European – 10%

Partidul Democrat – 9%

Partidul Liberal – 7%

Datele arată că PLDM în sondaj a obținut doar 2 la sută din voturi, iar alte partide au acumulat  doar câte un procent, sau mai puțin.

Potrivit aceluiași sondaj, majoritatea covârșitoare a moldovenilor se pronunță pentru alegerea directă a președintelui Republicii Moldova. 91 la sută dintre cei intervievați vor alegerea directă a șefului statului și doar 3 la sută optează pentru alegerea acestuia în Parlament.

Întrebați pe cine văd în funcția de președinte, 25% l-ar vedea pe Renato Usatîi, primarul municipiului Bălți, Maia Sandu este susținută de către 23% din Moldoveni, Igor Dodon de 23%, Iurie Leancă se bucură de susținerea a 18%, unul dintre liderii Platformei DA, Andrei Năstase, este susținut de 16%, Iar Vladimir Voronin de 14%

Numărul persoanelor indecise rămâne în continuare mare, circa 37 la sută fiind nesiguri sau hotărâți să nu vină la urnele de vot.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1160 de persoane, în 164 de localități ale țării. Rezultatele au fost obținute în perioada 8 noiembrie – 1 decembrie și au o marjă de eroare de 3%.

Navighează dupa cuvinte-cheie: