PLDM lasă fițele și dă de înțeles că vrea să participe la guvernare

12:15, 10 noiembrie 2015 | Politica | 3502 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Liberal-democrații pare că se răzgândesc și nu se lasă prea mult rugați să participe la negocierile privind formarea unei noi alianțe de guvernământ. Cel puțin asta a dat de înțeles liderul PLDM, Valeriu Streleț în cadrul unei emisiuni televizate, în care a spus care sunt condițiile în care Partidul Liberal Democrat din Moldova ar face coaliție cu PD.

”La fel cum democrații au vorbit despre un soi de lipsă de încredere, și în PLDM nu există deloc încredere față de PD. Avem scindare în societate. Trebuie PD să-și schimbe total atitudinea față de noi, de tendința de a ține sub control instituțiile statului care trebuie să fie independente. După asta, dacă vor exista aceste probe evidente, iarăși Consiliul Politic Național al PLDM urmează să decidă dacă există circumstanțe de a negocia mai departe”,a declarat Streleț în cadrul unei emisiuni de la PROTV.

Amintim că deocamdată liberal-democrații un au participat la negocierile cu PL, PD și PPEM, chiar dacă au fost invitați de toate fracțiunile. PLDM s-a arătat categoric și au anunțat recent că un vor participa la guvernare, invocând faptul că un au încredere în acțiunile PD-ului și că această formațiune un se comportă adecvat în raport cu PDLM-ul.

Liberal-democrații un s-au prezentat nici la consultările cu șeful statului de ieri, la întrunire au participat doar deputații din PL, PD, PCRM.

Socialiștii la fel, un au dat curs invitației președintelui țării, Nicolae Timofti. PSRM s-au pronunțat categoric împotriva unei eventuale participări la guvernare alături de cele trei formațiuni, optând pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,