Liderii Platformei DA și-au achiziționat partid politic?

14:40, 11 decembrie 2015 | Politica | 1362 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” va fuziona cu Partidul Forța Poporului în vederea creării unui nou proiect politic. O decizie finală în acest sens va fi luată duminică, 13 decembrie, când va avea loc Congresul Extraordinar al formaţiunii PFP, unde va fi aleasă conducerea partidului, de la președinte până la biroul politic și secretar. Tot atunci, va fi luată și decizia cum se va numi viitorul partid.

Am avut două opţiuni: să creăm un nou partid politic, de la zero sau să preluăm o platformă existentă. Au fost păreri şi pro, şi contra. Ambele variante comportă riscuri, dar din moment ce instituțiile statului funcţionează în interesul cuiva sunt riscuri de a nu fi înregistraţi, am vrut să le minimizăm și am procedat corect”, a menționat Andrei Năstase.

Unul dintre liderii Platformei avocatul Andrei Năstase a declarat că deja au fost  identificați chiar și câțiva candidați pentru funcția de prim-ministru, însă un a dat nume.

Până în prezent avem deja 4-5 candidaturi, pot să vă spun că sunt candidaturi perfecte. Nu vom da nume, ar fi nedrept să intrăm în speculații”, mai spune Năstase

Membrii platformei spun că banii pentru finanțarea partidului vor veni din cotizaţii, dar și donaţii din partea agenților economici.

Platforma „Da” și Consiliul Marii Adunări Naţionale au semnat o rezoluție prin care își asumă responsabilitatea de a identifica o mişcare politică de alternativă şi a unei liste nominale a unui guvern de încredere populară.

Mai mulți experți au declarat că scopul liderilor Platformei a fost de la bun început acela se a deveni o forță politică. Mai mult decât atât, presa a scris că proiectul Platformei Civice a fost pus la cale de către fostul premier Vlad Filat împreună cu Victor și Viorel Țopa, care au fugit în Germani după ce au fost condamnați în Republica Moldova.