Plahotniuc va merge să-i convingă pe cei 14 deputați ex-comuniști să adere la PD sau să-l voteze premeir?

14:16, 21 decembrie 2015 | Politica | 1040 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Președintele PD, Marian Lupu a salutat decizia celor paisprezece deputați foști comuniști de a forma o platformă parlamentară social-democrată şi a anunţat că va delega un grup de la PDM pentru discuţii tehnice cu foştii comunişti. Grupul de reprezentanţi ai democraţilor, a mai precizat Lupu, va fi condus de Vlad Plahotniuc. În cadrul unui briefing, Lupu a declarat că revenirea lui Vlad Plahotniuc în partid va fi și de această dată una hotărâtoare la formarea viitoarei majorități parlamentare, așa cum a fost și la formarea alianțelor precedente. Mai mult decât atât, în opinia lui Marian Lupu, structura parlamentară pe care o vor forma deputaţii plecaţi de la PCRM are şanse să devină un proiect politic real.

Marian Lupu a amintit că deputaţii comunişti au votat de mai multe pentru învestirea unor guverne proeuropene, dar şi pentru promovarea reformelor proeuropene.

„Credem că e foarte utilă crearea unei structuri sub forma unei platforme care să unească măsuri pro Moldova, pro reforme, pro modernizare, pro Europa. Este utilă crearea unei platforme parlamentare care va vot proiecte sociale ce implică dezvoltarea proeuropeană a ţării noastre. Asta înseamnă şi un număr consolidat de voturi în Parlament. Asta înseamnă o voce mai mare în Parlament, suport consistent pentru guvern, siguranţă la alegerea şefului statului, asigurarea unei stabilităţi pentru o perioadă de 3 ani înainte”, a declarat Marian Lupu.

Lupu a precizat că o primă „întâlnire tehnică” cu reprezentanții platformei „Pentru Moldova” va fi organizată în seara zilei de astăzi.

La întâlnirea din aceasta seară vrem să vedem care este viziunea colegilor deputați față de crearea platformei democrate, să vedem cum putem concretiza cât mai rapid acest proiect politic important”, a declarat Marian Lupu.

Amintim că astăzi un grup din 14 deputaţi PCRM a anunţat azi dimineaţă că părăsesc fracţiunea din care fac parte. Totodată, parlamentarii au spus că acest grup va forma propria platformă parlamentară – Platforma Social Democratică Pentru Moldova.