Plahotniuc, atac FURIBUND la adresa Kremlinului, din SUA: ‘Republica Moldova, ţinta un război hibrid din partea Rusiei’

12:24, 8 decembrie 2017 | Politica | 1381 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Preşedintele Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, care se află într-o vizită oficială în SUA, afirmă că Republica Moldova este ţinta unui război hibrid din partea Federaţiei Ruse, război ce se manifestă prin propagandă agresivă, măsuri economice, precum şi prin susţinerea forţelor politice pro-ruse din ţară, informează joi Radio Chişinău.

Potrivit unui comunicat al PDM, Vlad Plahotniuc a avut la Washington întrevederi cu membri ai Camerei Reprezentanţilor şi Senatului SUA. Discuţiile s-au axat pe situaţia din Republica Moldova şi din regiune, reformele interne din Republica Moldova şi asigurarea securităţii.

Referindu-se la politica internă, liderul democrat a subliniat că viitoarele alegeri parlamentare au o miză foarte mare pentru cursul european al Republicii Moldova.

Comunicatul precizează că Vlad Plahotniuc conduce o delegaţie a coaliţiei de guvernare, din care mai fac parte preşedintele parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, şi ministrul Justiţiei, Vlad Cebotari, care sunt membri ai PDM, precum şi vicepreşedintele parlamentului, Iurie Leancă.

Presa rusă informa miercuri că Vlad Plahotniuc este cercetat penal în Federaţia Rusă. Potrivit portalului Judecătoriei Basmanîi din Moscova, un dosar penal pe numele lui Plahotniuc a fost înregistrat la 30 noiembrie. Aceeaşi instanţă a emis în ziua respectivă şi un mandat de arestare pe numele controversatului lider democrat. Conform Codul Penal al Federaţiei Ruse, Plahotniuc este cercetat pentru omor din motive politice, ideologice, rasiale, naţionaliste sau religioase ori din motive de ură faţă de anumite grupuri sociale.

Această acuzaţie se pedepseşte în Rusia de la 8 ani de închisoare până la detenţie pe viaţă, anunță Agerpres.

PDM a negat informaţiile potrivit cărora pe numele şefului său ar fi fost intentat un dosar penal şi a calificat aceste acţiuni ca fiind abuzuri din partea Federaţiei Ruse, care au la bază ‘motive geopolitice, de intimidare, şantaj şi hărţuire a oficialilor moldoveni’.

Sursa: stiripesurse.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: