Plahotniuc a șocat fauna politică proeuropeană cu o declarație trăsnet despre candidatul la alegerile din Chișinău

13:32, 6 martie 2018 | Politica | 5437 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Andrei Năstase, Maia Sandu, Mihai Ghimpu, Iurie Leancă și alți lideri politici ”proeuropeni” au fost dezarmați marți de către șeful guvernării, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care a făcut o declarație neașteptată, indirect despre Silvia Radu și direct despre susținerea unui candidat unic la primăria municipiului Chișinău.

Plahotniuc a declarat că la ședința de marți a PDM a fost analizată problema alegerilor anticipate în municipiul Chișinău, inclusiv contextul politic și modul cum vor acționa democrații al alegerile locale anticipate ce trebuie să se desfășoare în acest an.

”Desigur, am luat în considerare lși opinia locuitorilor Chișinăului, reflectată în sondajele de opinie. Oamenii sunt astăzi foaret dezamăgiți de corupția înrădăcinată adânc în primăria municipiului Chișinău și sunt extrem de decepționați de modul cum a fost gestionată primăria capitalei în ultimii ani de către unii dintre conducătorii Partidului Liberal”, a spus Plahotniuc.

Primnăria Chișinău riscă să ajungă în mâinile socialiștilor, iar electoratul de dreapta este divizat și împărțit între câteva partide proeuropene, susțien politicianul.

”Iată de ce azi împreună cu colegii am luat o decizie, care urmărește trei obiective, care trebuie să contribuie în primul rând la dezvoltarea pe cale europeană a capilalei, să ofere o administrare responsabilă a Chișinăului și să asigure o înfrângere categorică a socialiștilor”, a declarat Plahotniuc.

Însă înainte de a comunica decizia democraților, Plahotniuc a preferat să facă un comentariu scurt, subliniind că unii deja s-au și grăbit să învinuiască PDM-ul că ar încerca să anuleze alegerile anticipate, să le organizeze toamna împreună cu cele parlamentare sau să solicite guvernului să nu aloce bani pentru alegeri.

”Toate aceste informații sunt false, iar poziția PD este că alegerile anticipate în Chișinău trebuie să aibă loc în termeni legali”, a spus liderul PDM.

A urmat anunțul bombă:

”Acum vreau să vă aduc la cunoștință decizia noastră de astăzi. PDM a luart decizia de a susține la alegerile locale anticipate din Chișinău un candidat unic al partidelor proeuropene. Noi vom susține persoana care va reuși să obțină suportul politic cel mai mare din partea tutur partidelor de dreapta relevante alegerilor în municipiul Chișinău”.

El a precizat că este vorba despre suportul PAS, PL, PPDA și PPEM.

Palhotniuc a precizat că democrații sunt pregătiți să-i susțină chiar și pe cei mai aprigi critici ai guvernării drept candidat unic, dacă acest candidat va obține susținerea partidelor de dreapta, dacă acest candidat are șanse reale să convingă alegătorii capitalei că el poate să învingă socialiștii și că acest candidat deține integritatea și capacitatea necesară de a administra cu succes primăria.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,