PDM și PSDM vor înainta un nou candidat la funcția de premier

12:02, 24 decembrie 2015 | Politica | 1467 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Dacă prim-ministrul desemnat de Nicolae Timofti  nu va fi votat de Legislativ, Partidul Democrat și Platforma Social – Democrată va propune un alt candidat la această funcție. Declarațiile au fost făcute după consultările oficiale între Platforma parlamentară Social-Democrată, care întruneşte deputaţii democraţi şi cei 14 deputaţi plecaţi din PCRM.

„Avem nevoie de un prim-ministru puternic care să-și asume lupta anti-sistem. Cei 34 de deputați vor veni la șeful statului și vor propune un candidat la funcția de prim-ministru”, a spus deputatul Igor Vremea, ales pe lista PCRM.

Democratul Sergiu Sîrbu s-a arătat încrezut că Ion Sturza nu va obține votul Legislativului pentru a fi investit în fotoliul de premier.

„Venim cu 34 de voturi. Avem nevoie de doar 17 voturi pentru a vota un Guvern și fiți siguri că vom găsi voturile necesare. Sunt semnale că vom găsi și voturile necesare pentru alegerea președintelui țării în primăvara anului viitor. Zilele următoare, reprezentanții PSDM vor desemna un candidat la funcția de prim-ministru care-l va propune să fie nominalizat imediat ce candidatul de formă Sturza nu va primi votul de susținere în Parlament. Candidatura lui Ion Sturza este un show şi pierdere de timp. Imediat ce candidatul de formă Sturza va primi refuzul din partea Parlamentului, Platforma social-democrată îi va propune un candidat Preşedintelui”, a punctat Sergiu Sîrbu.

 

Amintim că Ion Sturza a fost desemnat în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru la începutul acestei săptămâni. Conform Constituției, candidatul are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului. Democrații au anunțat că vor susține candidatura lui Sturza la această funcție. Aceiași opinie a fost exprimată și de cei 14 deputați plecați din PCRM.