PD dorește crearea unei majorități pentru votarea guvernului și nu pentru o alianță de guvernare

13:31, 24 noiembrie 2015 | Politica | 920 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Democrații inițiază discuții privind formarea unei majorități pentru votarea noului guvern, chiar de astăzi. Liderul PD, Marian Lupu a spus că diferențele majore pe probleme ideologice dintre unele partide nu pot face obiectul unei noi alianțe de guvernare. Astfel, deputații care sunt pro-reforme, proeuropeni sunt invitați să participe la actul guvernării.

,,Alianță cu partidele de dreapta nu putem face pentru că nu avem voturi și pentru că ne confruntăm cu blocajul impus de liderii PLDM. Alianță cu partidele de stânga nu putem face atâta timp cât nu există un consens legat de viitorul proeuropean al țării noastre.  Ne rămâne de făcut este să găsim consul să votăm un guvern pro-Moldova. PD va iniția consultări cu toate forțele politice din Parlament, vom face analiza posibilității de a  crea o majoritate parlamentară în jurul noului guvern și nu în jurul unei alianțe politice, care se dovedește dificil de creată în acest moment’’, a declarat Lupu.

Totodată, Marian Lupu a spus că PD va insista, la fel ca liberal-democrații, pe alegerea unui premier apolitic, care nu va fi dependent de liderii anumitor formațiuni așa cum a fost până în prezent. Lupu a spus că și noul cabine de miniștri trebuie să fie profesionist și apolitic.

,,Am ajuns la concluzia că trebuie găsită de urgență soluții pentru formarea noului Guvern. Noi constatăm că anumite forțe politice nu doresc formarea unei alianțe, fie unii vor anticipate, alții sunt lipsiții de maturitate. Vom discuta și despre faptul ca viitorul premier să nu fie afiliat politic. Noi nu venim cu o listă determinată de oameni pentru funcția de premier, noi suntem flexibili. Scopul este ca viitorul premier să nu guverneze cu acordul de coaliție în față, ci cu programul de guvernare”, a declarat Marian Lupu.   

Amintim, că astăzi, președintele CC, Alexandru Tănase, a declarat că dacă în decursul a trei luni nu va fi format un nou guvern, chiar dacă se află în ultimele şase luni de mandat ale preşedintelui statului, Parlamentul poate fi dizolvat.

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: