Pavel Filip: nevalidarea lui Andrei Năstase este o catastrofă pentru actuala guvernare

18:14, 20 iunie 2018 | Politica | 1725 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Prim-ministrul Pavel Filip, aproape panicat, a făcut o declarație incendiară în debutul ședinței de Guvern din 20 iunie 2018, iar asta s-a întâmplat cu doar aproximativ o oră înainte ca în Chișinău să înceapă un protest anunțat de trei formațiuni politice în legătură cu refuzul Judecătoriei Chișinău de a valida mandatul de primar general al capitalei al lui Andrei Năstase.

Miercuri la ședința Guvernului premierul moldovean Pavel Filip a declarat că decizia Judecătoriei Chișinău privind refuzul de validare a mandatului de primar al Chișinăului pentru Andrei Năstase este în defavoarea actualei guvernări. Șeful guvernului a subliniat că speră la o clarificare cât mai urgentă a acestei situații penibile.

„Opinia publică trebuie să obțină informații complete și corecte”, a spus Filip, precizând că nu își poate permite prea multe comentarii pe marginea unei decizii judecătorești. Probabil,  premierul PD-ului o fi avut în vedere faptul că ține mult la principiul separației puterilor în stat.

Dar cel mai important aspect menționat de Filip a fost faptul că refuzul Judecătoriei Chișinău de a valida mandatul lui Năstase lovește dur în imaginea guvernării într-un moment extrem de sensibil pentru aceasta.

La ora actuală, sugera Filip, urmau a fi luate decizii politice și financiare extrem de importante pentru guvernare. Este vorba inclusiv despre sume foarte mari de bani, potrivit premierului.

În seara aceleiași zile, începând cu ora 17.30, în fața primăriei capitalei s-au adunat sute de oameni revoltați. Aceștia, la îndemnul liderilor PPDA și PAS, au pornit în marș spre sediul PDM. Reporterul redacției noastre ne informează că numărul protestatarilor continuă să crească.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,