Pavel Filip a anunţat când şi unde va avea loc o nouă şedinţă comună a guvernelor Moldovei şi României

12:12, 27 februarie 2018 | Politica | 929 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Marţi, în cadrul conferinţei de presă comune a premierilor Republicii Moldova şi României, şeful Guvernului de la Chişinău a declarat că a convenit cu omologul său român organizarea în timpul apropiat a unei noi şedinţe comune a membrilor cabinetelor celor două ţări.

Premierul moldovean, Pavel Filip, a subliniat că în discuţia sa cu premierul român, Viorica Dăncilă, a discutat despre cele mai importante aspecte ale cooperării bilaterale, fiind remarcat nivelul constatat şi solid al relaţiilor moldo-române.

„Am identificat instrumentul ce poate face cooperarea şi mai bună şi anume şedinţele comune ale guvernelor noastre”, a spus Pavel Filip.

Potrivit lui, şedinţa comună a celor două guverne urmează să aibă loc în timpul apropiat la Chişinău.

Premierul moldovean a subliniat că ţara noastră şi-a major exporturile pe piaţa UE, fiind vorba de peste 60 la sută din totalul exporturilor moldoveneşti, însă cele mai multe a mărfurilor din Republica Moldova exportate în Vest au ca destinaţie piaţa românească.

Cei doi premieri au discutat şi despre cooperarea şi interconectarea energetică şi în acest context a fost menţionat procesul de privatizare de către compania românească „Transgaz” a companiei moldoveneşti „Vest-moldtrans-gaz”.

Totodată, Filip i-a mulţumit lui Dăncilă pentru ajutorul nerambursabil din partea Guvernului României acordat Guvernului Republicii Moldova.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,