Partidul Maiei Sandu prezice victoria socialiștilor la alegerile locale din Chișinău

15:09, 6 martie 2018 | Politica | 938 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În opinia unuia dintre fruntașii PAS, citat de radiochisinau.md, la alegerile locale anticipate din Capitală se va repeta scenariul de la alegerile prezidențiale, când liderul socialiștilor, Igor Dodon, a învins-o pe Maia Sandu.

Comentând propunerea făcută marți de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, privind susținerea unui singur candidat proeuropean la alegerile locale din Chișinău de către partidele de dreapta proeuropene, secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a afirmat că ”PDM încearcă să delege responsabilitatea de amânare a alegerilor către CEC”.

Totuși, Grosu crede că ”dacă vor avea, totuși, loc alegerile, vom asista la scenariul de la prezidențiale, când una spune și alta face. Cel mai probabil, PDM, prin modalitățile pe care le-a folosit și la prezidențiale, va susține candidatul PSRM”.

PDM a luat marți decizia de a susține la alegerile locale anticipate din Chișinău un candidat unic al partidelor proeuropene. Vlad Plahotniuc, liderul PDM, a precizat că este vorba despre suportul pentru un singur candidat din partea PDM, PAS, PL, PPDA și PPEM.

Palhotniuc a mai subliniat că democrații sunt pregătiți să-i susțină chiar și pe cei mai aprigi critici ai guvernării drept candidat unic, dacă acest candidat va obține susținerea partidelor de dreapta, dacă acest candidat are șanse reale să convingă alegătorii capitalei că el poate să învingă socialiștii și că acest candidat deține integritatea și capacitatea necesară de a administra cu succes primăria.