Parlamentul a votat astăzi o declarație de condamnare a ingerințelor Rusiei în Republica Moldova

16:20, 8 februarie 2018 | Politica | 3630 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Joi majoritatea parlamentară a adoptat o declarație prin care condamnă atacurile Federației Ruse la adresa securității informaționale a Republicii Moldova, informează Noi.md.

Totodată, guvernarea condamnă și „amestecul abuziv al Rusiei în activitatea politică a țării”, după cum se precizează în document.

„Parlamentul își declară îngrijorarea față de intensificarea atacurilor la adresa securității informaționale a țării noastre din partea Federației Ruse, lansate prin intermediul unor televiziuni de la Moscova. Atacurile vizează denigrarea Republicii Moldova, a unor instituții și oficiali, de cel mai grav e că vizează denigrarea cetățenilor”, este scris în document.

Potrivit autorităților, în loc să fie stopate practicile negative manifestate de propaganda rusă, acestea s-au agravat în ultimul an. În context, parlamentarii reiterează că măsurile legislative adoptate recent au fost necesare pentru protejarea securității spațiului informațional al țarii.

În Declarație se mai face referire la „hărțuirea liderilor politici și demnitarilor de stat” de către partea rusă, lucru care, în opinia Chișinăului, reprezintă o provocare fără precedent.

„Deși autoritățile noastre au făcut mai multe adresări oficiale prin care au cerut un dialog deschis cu Federația Rusă pentru lămurirea nenumăratelor situații abuzive, unele instituții de la Moscova au decis să răspundă prin intensificarea acestor hărțuiri”,  este scris în textul declarației.

În document se mai vorbește despre implicarea unor entități ale Rusiei în activitatea politică din Moldova, prin patronarea unor partide de stînga. „Această îngrijorare este cu atît mai mare într-un an electoral, cînd se dorește influențarea nedemocratică a votului pe care urmează să-l dea moldovenii”.

La finalul Declarației, deputații de la Chișinău fac apel către decidenții politici de la Moscova să intervină pentru a stopa abuzurile și campaniile de denigrare la adresa țării noastre.

„Parlamentul consideră că toate aspectele semnalate pot fi lămurite printr-un dialog deschis, care să ducă la eliminarea blocajelor apărute și la reluarea activităților care privesc parteneriatul strategic moldo-rus”, se arată în Declarație.

Sursa: noi.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,