Ovidiu Hurduzeu aderă la Partidul România Unită, o nouă formațiune naționalistă românească

18:32, 21 octombrie 2015 | Politica | 2158 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Cunoscutul doctor al Universității din Standford, scriitor și critic social român, promotor al ideilor economice distributiste, Ovidiu Hurduzeu a aderat la Partidul România Unită (PRU), o nouă formațiune naționalistă din România, înființată de deputatul Bogdan Diaconu.

Împreună cu Ovidiu Hurduzeu, s-au alăturat echipei PRU și editorul și filologul Alexandru Ciolan, inginerul Eugen Marius Bădăuță și teologul publicist Ilie Catrinoiu, se comunică pe pagina oficială a formațiunii.

Liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, se confruntă în prezent cu acuze din partea unui ONG, fiind cap de listă în primul „Studiu asupra situaţiei discursului instigator la ură în online-ul românesc”. Potrivit autorilor, se pot „observa un număr mare de apariții ale termenilor ”țigan/i”, ”maghiari/unguri” și ”bozgor/i” în comentariile de pe pagina politicianului naționalist Bogdan Diaconu”. Studiul mai spune că „cele mai multe cazuri de co-ocurență (a acestor termeni, n. red) apar între comentariile postate pe pagina politicianului naționalist Bogdan Diaconu”.

La 8 noiembrie, de Ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril,  naţionaliştii români reuniţi în Partidul România Unită se vor aduna în primul lor congres de la înfiinţarea formaţiunii. Evenimentul va avea loc la Cinema Patria din Bucureşti începând cu ora 10.00. În cadrul congresului PRU nu doar că vor fi aleşi liderii partidului, dar va fi prezentat şi un program de guvernare naţionalist, total diferit de cele cu care ne-au obişnuit celelalte partide.

Din acest program de guvernare se va putea observa o poziţie radicală a Partidului România Unită atât în raporturile cu Uniunea Europeană şi cu solicitările acesteia (a se vedea opoziţia pe care o face PRU în problema primirii imigranţilor), cât şi în ceea ce priveşte capitalul străin, împrumuturile de la FMI sau înstrăinarea resurselor naturale, transmite portalul stiripesurse.ro

Bogdan Diaconul a fost ales în calitate de deputat pe listele USL. La 21 august 2014, acesta și-a anunțat demisia din PSD și înființarea Partidului România Unită.