O nouă „oportunitate” de a pleca din Moldova: vom călători în Turcia doar buletinul de identitate

16:42, 28 februarie 2018 | Politica | 1119 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Miercuri serviciul de presă al Guvernului a anunţat că cetăţenii moldoveni ar putea să călătorească în curând în Turcia doar cu buletinul de identitate.

Sursa oficială ne informează că Executivul de la Chişinău a decis mercuri să iniţieze negocieri asupra proiectului Protocolului de modificare a Acordului dintre Guvernele celor două state privind abolirea reciprocă a vizelor.

„Vor fi facilitate condiţiile de călătorie pentru cetăţenii din ambele țări, prin extinderea listei actelor cu care se acceptă intrarea pe teritoriul celor două state”, ne anunţă sursa citată, care mai precizează că „noile prevederi vor oferi dreptul de a intra pe teritoriul statelor pentru acelaşi termen de şedere ca şi în cazul călătoriilor în baza paşapoartelor”.

Însă de această facilitate nu se vor putea bucura chiar toţi. Doritorii de a călători mai mult de 90 de zile, precum şi cei care vor merge la muncă sau la studii, vor avea nevoie de vize pe termen lung.

Începând cu anul 2014, în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul  Turciei privind abolirea reciprocă a vizelor, cetățenii ambelor țări sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămâne temporar pe teritoriul celor două state pentru un termen de până la 90 de zile.

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,