Nimeni n-are așa drapel ca Candu!

20:02, 13 iulie 2018 | Politica | 3136 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Epigraf invariabil:

– Ce-i lipsește chelului?
– Tichie de mărgăritar.

Lume, lume, mare comédie se mai întâmplă în țara noastră! Aflăm cu stupoare că cel care se crede președinte al Parlamentului, numitul Candu, pentru a-și drapa cumva nulitatea intelectuală și impostura politică, și-a tras un drapel peste fața-i de netrebnic, pe care îl va folosi cu titlu de voal.

Speranța acestui eunuc (însărcinat cu paza haremului nașului Plahotniuc) este că noul element de decor i-ar da un plus de solemnitate și i-ar diminua cumva imbecilitatea de pe chip.

Desigur, speranța moare ultima. Iar în cazul zevzecilor, aceasta e invincibilă, precum le este și obtuzitatea atotcopleșitoare.

Acest băiețandru etern, lipsit de orice șansă de maturizare, înțolit cu straie de lux și uns cu toate alifiile (ca să nu pută a dihor de la el!), în nemernicia lui, chiar se crede bărbat de stat. De stat? O fi.  De exemplu, de stat în fund în prezidiul Parlamentului sau de stat la dubă, după căderea actualei guvernări,  în aceeași celulă cu premierul Filip și cu tartorul, numele căruia nu-l invocăm pentru a nu stârni duhurile rele (în cazul dat diferența dintre duhuri și duhori este insignifiantă).

Ne-am tot gândit cu cine seamănă acest fiu adoptiv al proxenetului! Exact! Cu Hopa Mitică. Nu știați ce-i aia Hopa Mitică? Rusește îi zice Ванька, встань-ка! O jucărie care, oricum ai trânti-o, se ridică imediat copăcel înapoi.

Cităm pentru clarificare și explicația din Wikipedia:

„Hopa Mitică îl pui în cap și se ridică,

cade-n fund și se ridică,

nu se sparge, nu se strică,

ăsta e Hopa Mitică”.

Adică avem în cazul finului Candu un șmecher care iese din orice încurcătură. Chiar și atunci când este scuipat, zice că plouă. Acum, însă, chiar dacă ai vrea să te răcorești scuipându-l între ochi, nu o mai poți face. Pentru că astfel ai atenta nu doar la onoarea unui demnitar, ci și la un simbol național, reprezentat de drapelul însușit de către acesta.

Chiar ne pare bine că omuleanului respectiv i-a trecut prin cap prostia de a avea un drapel personal. Astfel ne-a mai dat și el un prilej în plus să-l luăm în căruță și să-i mai dăm câteva șuturi în fund.

Suntem siguri că augustul demnitar nu se va supăra de noi, deoarece, fiind atașat profund tradiției naționale, dânsul știe că orice șut în fund e un pas înainte.

Ia te uită! Nu știu ce ne-a venit să ne luăm de capul insului respectiv. Se vede că n-avem de lucru, de ne-am apucat să-l pișcăm pe bietul Candu, s-ar putea gândi unii răuvoitori. Nu, domnilor, la redacția noastră e multă treabă de făcut. Dar atunci când trebuie să facem o pauză de la subiecte mai grave, le mai tragem cu ibrișin pe la nas unor impostori ca Candu (cacofonia e mereu binevenită!).

În încheiere ne-am gândit la o formulă ce ar aduna numele mic și numele de familie al protagonistului nostru. În loc de Andrian Candu ne vine să-i zicem mai simplu: Candriul.

Reluând celebrul catren al lui Adrian Păunescu din vremea ceaușistă, am zis că nu e rău să-l adaptăm la realitățile noastre de azi:

„Trăiască-n fericire și-n liniște poporul,
Trăiască Ady Candu, trăiască tricolorul!”
Ce mai! Ai noştri ca brazii, cu mucii pe piept!

M-am suit pe-o șa, și v-am spus povestea așa, m-am suit pe-o roată și v-am spus povestea toată! Mai poftiți și altă dată.

 

Semnat:

Croncănicar politic

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,