Moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Streleț a fost înregistrată în Parlament

16:13, 22 octombrie 2015 | Politica | 1852 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

PCRM și PSRM au înaintat în Parlament o moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț. Astfel, la prima ședința a Legislativului, adică joia viitoare, 29 octombrie,  deputații vor analiza moțiunea de cenzură. Potrivit semnatarilor, premierul Valeriu Streleț  este suspectat de acțiuni de corupție, care prejudiciază statul și sărăcesc poporul .

42 de deputați din cele două formațiuni au semnat moțiunea de cenzură.

Amintim, că acum câteva zile liderul PCRM, Vladimir Voronin a declarat că:

,,Ceea ce urmărim acum arată că Streleț nu prea are grijă de măsurile ce trebuie întreprinse pentru a salva situația din republică, dar mai mult este preocupat să-l apere pe Vlad Filat”, a explicat Voronin, menționând că formațiunea sa este gata să susțină demiterea Guvernului Streleț.

Și liderul PSRM, Igor Dodon l-a acuzat pe Streleț că este implicat în acțiuni de corupție.

,, Valeriu Streleț este partener în Caravita – cota de 25 la sută, domnul Streleț are vreo 2800 de hectare cu Filat cumpărate la Odesa – așa vorbește lumea, cred că o să avem și informații confirmatoare în viitorul apropiat. Vin și se plâng țăranii de la Nord. Ce-ai făcut cu chimicatele, domnul Streleț? Monopolistul numărul 1 din Republica Moldova. Tare deștept. Încearcă să ne ține nouă lecții, Valera”, a mai spus liderul PSRM.

Pentru demiterea Guvernului Streleț sunt necesare votul a  51 de deputați. Împreună, PCRM și PSRM au 45 de voturi.

Navighează dupa cuvinte-cheie: