Mitropolitul Moldovei cere mutarea lui Filat în arest la domiciliu

19:08, 19 octombrie 2015 | Politica | 4021 vizualizări | 2 Comentarii Autor:

Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove cheamă instituțiile statului să plaseze pe Vladimir Filat în arest la domiciliu, se arată într-un apel publicat pe siteul oficial al Bisericii Ortodoxe din Moldova.

ÎPS Vladimir își motivează cererea prin actele de caritate pe care le-a făcut Vladimir Filat, ajutând bisericile și mănăstirile din Moldova.

“Pentru Biserica Ortodoxă din Moldova persoana Domniei Sale este asociată cu o serie de activități de ctitorire și binefacere de care s-au bucurat de-a lungul timpului așezăminte monahale, parohii, dar și numeroși slujitori și credincioși care, în momentele de grea încercare ale vieții lor, au găsit un sprijin de nădejde anume în cumsecădenia și bunăvoința Domnului Filat.

Cunoscând nenumăratele acte de caritate ale Domniei Sale, avem certitudinea că acestea au fost înfăptuite din cele mai sincere și mai creștinești porniri, ceea ce ne face să fim siguri de onestitatea Sa, dovedită și încercată în timp”, se afirmă în îndemnul lansat de Mitropolit.

Din aceste considerente, ierarhul îndeamnă mutarea lui Vlad Filat, cercetat într-un dosar penal, în arest la domiciliu.

“Lansăm un apel către toate instituțiile competente ale statului, implicate în cercetarea învinuirilor aduse Domnului Vlad Filat, pentru a îngădui aflarea Domniei Sale în arest la domiciliu, fapt care, credem noi, nu va periclita în nici un fel desfășurarea anchetei și va permite aflarea unui tată și a unui soț alături de copilul și soția Sa, în această perioadă de serioase încercări pentru familie și pentru apropiați”.

În final, Mitropolitul își exprimă speranța că cercetarea dosarului Filat va avea loc în condițiile unei justiții nepărtinitoare.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,