Ministerul Apărării: Cum Rusia va învinge SUA în „războiul mental”

15:29, 5 aprilie 2021 | Externe, Politica | 251 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Consilierul ministrului rus al Apărării a explicat cum Rusia poate învinge într-un „război mental” cu SUA.

Rusia poate învinge într-un „război mental” cu SUA dacă va da dovadă de voință și se va sprijini pe o ideologie de stat, va lovi consecvent inamicul în punctele lui slabe, a declarat consilierul ministrului Apărării al Rusiei, Andrei Ilnițki.

Consilierul ministrului a repetat teza expusă anterior, potrivit căruia Occidentul, în frunte cu SUA, utilizând tehnologiile informaționale, a declanșat un nou timp de război împotriva Rusiei – cel mental, scopul căreia este înfrângerea dușmanului nu din contul metodelor militare clasice, ci datorită influențării conștiinței lui.

“Suntem atacați pe tot frontul intereselor naționale. Dacă în timpul lui Trump această tactică se rezuma la un regim de sancțiuni și alte restricții, la retensionarea Rusiei pe conturul extern – de la Ucraina și Nagorno-Karabah, până în Belarus, Transnistria și întreaga regiune a Mării Negre (a se vedea raportul RAND de acum trei ani, corporație care lucrează pentru guvernul SUA), unde sunt descrise toate aceste scenariu cu exactitate, până la locul și timpul acțiunii), atunci astăzi e important altceva: astăzi acest război fără acțiuni militare, împotriva intereselor naționale ale Rusiei, s-a mutat pe teritoriul Rusiei”, a declarat Ilnițki marți, la Consiliul Federației, la masa rotunda “Politica informațională a Federației Ruse și apărarea adevărului istoric”.

El a reamintit că în acest an, fostul ambasador al SUA în Rusia, Michael McFaul, a declarat într-un articol publicat în revista Foreign Affairs că administrația Joe Biden trebuie să coopereze direct cu societatea rusă pentru a contracara Rusiei.

“Pentru o astfel de munci, în SUA a fost adoptată concepția unei activități și apărări permanente în prima plan pentru preluarea și menținerea inițiativei strategice în spațiul informațional și cibernetic prin transferul luptei pe teritoriu inamic, adică al nostru”, a menționat Ilnițki. Pe tot perimetrul Rusiei, în primul rând dinspre Vest, a fost înființată o rețea de centre pentru desfășurarea atât a operațiunilor informaționale, cât și cibernetice împotriva Rusiei, a reamintit el.

Potrivit consilierului ministrului, în lupta pentru viitorul său, Rusia are doar o singură strategie pentru obținerea victoriei – să acționeze atacând. “Pe o poziție secundă nu vom învinge la sigur”, a subliniat el.

“Trebuie să alegem direcțiile acestui atac… În primul rând, trebuie să prezentăm inamicul, iar în al doilea rând, trebuie să lovim la articulații, în slăbiciuni, înțelegând unde este factorul puterii și unde există anumite vulnerabilități”, a declarat consilierul ministrul Apărării. Potrivit lui, se cunoaște că americanii sunt “extreme de algoritmici”. “Pentru ei regulile reprezintă totul. Să ne impunem propriile reguli, să le dăm peste cap algoritmi. Nu sunt niște sloganuri, sunt niște tehnologii, credeți-mă”, a adăugat Ilnițki.

În calitate de exemplu al eficienței înalte a unei astfel de strategii acesta a numit crearea noilor sisteme de arme hipersonice, care “au declasat, pur și simplu” sistemele de apărare ale SUA.

Pentru ca arma hipersonică să funcționeze în războiul hibrid contemporan, e nevoie de o ideologie de stat, bani, structuri, care completează “diplomația noastră strălucită”, a declarat Ilnițki. Însă la temelie trebuie să existe voința, dorința de acțiune, a subliniat el.

Sursa: https://sputnik.md