Mihai Poalelungi este, începând de azi, judecător la Curtea Constituțională, dar când va fi ales președinte ?

12:20, 16 martie 2018 | Politica | 808 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Sursa foto:prime.md

Președintele Curții Supreme de Justiiție, Mihai Poalelungi, a depus vineri în Parlament jurământul de judecător constituțional.

Magistratul a jurat să îndeplinească cinstit și conștiincios obligațiile de judecător al Curții Constituționale, să apere orânduirea constituțională a țării noastre și să se supună în exercitarea acestei demnități numai Constituției Republicii Moldova.

Poalelungi a fost desemnat pe data de 6 martie 2018 în această funcție de Consiliul Superior al Magistraturii.

Anterior flux.md a scris, făcând trimitere la sursele sale, că Poalelungi va pleca de la conducerea Curții Supreme de Justiție și va prelua conducerea Curții Constituționale. Fiind solicitat de jurnaliști el nu a confirmat aceste informații. Sursele noastre precizaseră că el va demisiona de la CSJ abia atunci când va fi confirmat la CCM. Astfel, prima parte din informațiile publicate de FLUX deja s-a adeverit.

Urmează să vedem dacă Mihai Poalelungi va deveni președintele Curții Constituționale. Sursele noastre ne-au comunicat că la ora actuală nimeni dintre judecătorii CCM nu dorește să-și înainteze candidatura la funcția de președinte al autorității de jurisdicție constituțională. Astfel, este foarte probabil că anume Poalelungi va prelua cârma instituției.

Este de menționat și faptul că recent un alt judecător constituțional, Victoria Iftodi, a plecat de la CCM, fiind desemnată să ocupe funcția de Ministru al Justiției. În timpul apropiat va trebui să fie suplinit și acest loc vacant.