Mihai Ghimpu: „Declararea stării excepționale este singura soluție pentru păstrarea cursului european”

17:40, 3 octombrie 2015 | Politica | 3056 vizualizări | 2 Comentarii Autor:

O astfel de declarație a făcut Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii “Bună Seara” de la postul public Moldova 1, din seara de vineri, 2 octombrie.

În opinia lui Ghimpu, în cazul în care manifestanții vor ocupa clădirile administrative, acest lucru ar putea fi calificat drept lovitură de stat.

„În cazul în care se întâmplă o lovitură de stat, dar asta înseamnă schimbarea direcției, fiindcă e clar cine vine, fiindcă lovitura de stat poate aduce alegeri anticipate”, a declarat liderul liberal.

Președintele PL consideră că șeful statului Nicolae Timofti ar trebui să declare starea excepțională, în cazul în care ar avea loc o tentativă de “lovitură de stat”.

„Eu consider că totul este permis într-un stat de drept și democratic, în afară de a folosi forța, de a ocupa instituțiile statului. Asta înseamnă lovitură de stat. În situația respectivă, domnul președinte Timofti este obligat să declare starea excepțională și eu care am lucrat o viață întreagă cu bucia legii, jurist fiind, consider că asta este singura soluție ca să păstrăm acest curs european”.

Mihai Ghimpu consideră că doar cele trei partide aflate la guvernare reprezintă singura soluție pentru continuarea reformelor în Republica Moldova.

„Altă cale nu există, decât aceste trei partide (PL, PD și PLDM n.r.). Nu-i alternativă. Să ne critice, să ne strângă la perete, dar noi trebuie să facem reformele, să schimbăm lucrurile, încât să nu pierdem susținere partenerilor externi”, a conchis acesta.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,