Mărturiile halucinante ale lui Ilan Shor privind cazul BEM și Filat

13:51, 16 octombrie 2015 | Politica | 2322 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Omul de afaceri, Ilan Shor îl acuză pe Vlad Filat de fraudele din sistemul bancar din Republica Moldova. Potrivit lui Shor, Vlad Filat a fost cel care l-a atras în „afacere” Banca de Economii. Dovada este procesul-verbal de audiere a lui Ilan Shor, publicat de portalul NewsMaker.md. Acesta a relatat când și cum l-a cunoscut pe Vlad Filat, precum și când a început „colaborarea” cu acesta.

Potrivit actului, audierea a avut loc în seara zilei de 13 octombrie și a durat mai bine de două ore și jumătate (între 17.45 și 20.28), în oficiul lui Shor din Casa Sindicatelor, iar Ilan Shor și-a tipărit mărturia cu propriile mâini, în lipsa avocatului, întrucât „se teme de propria securitate și posibila scurgere de informație despre faptul autodenunțului”.

Acest document, dar cu alte 148 de pagini anexă, precum și copii ale extraselor bancare, copii ale actelor confirmative ale declarațiilor lui Ilan Shor au fost prezentate ieri,de către Procurorul General, Corneliu Gurin,  deputaților din Legislativ.

Ilan Shor a făcut cunoștință cu Vlad Filat în 2008, când acesta încă nu era prim-ministru, într-un club din capitală, iar ulterior, începând cu 2010, după scandalul cu LeBridge, a început „colaborarea” propriu-zisă, când în urma deciziei favorabile în acest caz, Shor i-ar fi transmis premierului Filat, la solicitarea acestuia, 500 de mii de dolari SUA cash chiar în cabinetul său de serviciu din clădirea Guvernului. Tot atunci, cei doi au convenit ca Ilan Shor să devină Consul onorific al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Pentru următorul episod, Vlad Filat a solicitat deja un milion de dolari SUA.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,