Mâine Partidul Democrat va decide cine va fi candidatul propus pentru funcția de prim-ministru

16:12, 12 ianuarie 2016 | Politica | 889 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Mâine, 13 ianuarie, Partidul Democrat va decide cine va fi candidatul propus pentru funcția de prim-ministru al țării. Anunțul a fost făcut de liberal-democratul Valeriu Ghilețchi după o nouă rundă de negocieri privind crearea noii majorități parlamentare.

Ei au zis că au câteva candidaturi însă mâine se vor întruni și vor lua o decizie. A fost o întrevedere la care am pus mai multe întrebări. La o bună parte din ele am primit răspuns, iar la altele – nu. Mâine vom convoca şedinţa fracţiunii la care vom lua o decizie”, a declarat Ghileţchi.

La rândul său, liderul PD Mariana Lupu a declarant că s-a convenit să se negocieze în continuare după ce președintele Nicolae Timofti va decreta un candidat și îl va propune Parlamentului.

,,O decizie urmează să fie emisă ori azi seara sau poate mâine la început de zi. Sper eu că va fi una pozitivă din partea celor din PLDM”, a spus Marian Lupu.   

Întrebat dacă oligarhul Vladimir Plahotniuc va fi înaintat la funcţia de premier, Ghileţchi a spus: „E decizia PD. Ei insistă că e dreptul lor să nominalizeze această candidatură. Au câteva candidaturi, vor analiza şi mâine vor decide.”

De menționat este că, deși, discuțiile dintre cele două părți au durat mai bine de două ore, răspunsurile celor doi politicieni au fost evazive.