„Lovitura de stat” trebuia să înceapă de la magazinul UNIC şi Filarmonică

18:26, 26 noiembrie 2015 | Politica | 1424 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Gruparea criminală de la Bălţi, care punea la cale ocuparea în prima etapă a nordului Moldovei, după care să vină cu o armată de puşcăriaşi peste capitală, îşi făcuse un plan de acaparare a unor instituţii de stat. Lista instituţiilor din Chişinău, ţintite de presupuşii infractori, a devenit cunoscută presei.

Din datele publicate de Inspectoratul general al Poliţiei ar rezulta că presupuşii membri ai grupului criminal deconspirat la Bălţi îşi propuneau să ocupe la Chişinău în primul rând obiecte de importanţă culturală şi economico-financiară.

Astfel, presa a menţionat următoarele obiecte din capitală:

Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”

Magazinul ”UNIC”

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

Palatul Republicii

Teatrul Naţional de Operă şi Balet ”Maria Bieșu”

Filiala ”Moldova Agroindbank” de pe bd. Ștefan cel Mare, 182.

Şeful interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, a făcut publice informaţii alarmante despre gruparea criminală din nordul ţării, care ar fi pregătit atacuri asupra unor instituţii importante ale statului. Potrivit lui Cavcaliuc, gruparea ar fi intenţionat să preia cu forţa puterea în Republica Moldova.

Cavcaliuc a precizat că gruparea este monitorizată din luna octombrie curent. Aceştia activau în municipiul Bălţi.

Este de menţionat că joi deputaţii au votat în prima lectură un proiect de lege care urmăreşte reglementarea portului uniformei, a armelor şi aplicarea armelor.

Printre propunerile deputaţilor se numără şi interzicerea portului uniformelor militare de camuflaj, ceea ce, în opinia acestora, ar face mai dificilă crearea şi funcţionarea grupărilor criminale paramilitare.

sursa: Sputnik Moldova