Liderii PLDM, PD, PL şi PPEM vor avea mîine discuții comune în vederea constituirii unei noi alianțe

18:02, 1 decembrie 2015 | Politica | 1124 vizualizări | Un comentariu Autor:

. Declaraţiile au fost făcute de către reprezentanții formaţiunilor PLDM şi PD după consultările politice.

Democratul  Marian Lupu susține că doar un dialog constructiv ar putea aduce rezultate scontate.

„În cadrul întrevederii am exprimat poziția PD. Aceasta se bazează pe două aspecte importante, ca dialogul de fond să se producă fără condiții și precondiții. În acest context, am transmis un mesaj PLDM ca începînd cu ziua de mîine să ne așezăm la discuții împreună cu PL şi deputații neafiliați din grupul Leancă. Noi considerăm că doar o înîlnire în format deplin va duce la discuţii serioase şi consistente”, a precizat Marian Lupu.

Totodată, preşedintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, a menţionat că în cadrul întîlnirii de mîine, liberal-democraţii urmează să reitereze încă o dată obiectivele înaintate anterior, dând astfel de înțeles că formațiunea libera-democrată nu va renunța la precondițiile înaintate anterior.

Reprezentanţii PD nu au oferit un răspuns clar faţă de subiectele anunţate public de către PLDM. Urmează să discutăm în format deplin şi să reiterăm încă o dată obiectivele înaintate de liberal-democraţi. Sperăm ca mîine să obţinem răspunsuri clare”, a spus Valeriu Streleţ.

După discuţii cu PLDM, preşedintele Partidul Popular European din Moldova,  Iurie Leancă a declarat că formaţiunea pe care o conduce şi liberal-democraţii sînt pe aceeaşi undă, însă divergenţe apar doar în ceea ce ţine de desemnarea unui premier neafiliat politic, acesta la fel ca liderul Liberalilor, Mihai Ghimpu nu susține ideea unui Guvern tehnocrat.

amintim, că PLDM a iniţiat astăzi discuţii şi consultări cu PD, PL şi deputaţii neafiliaţi din grupul Leancă, ca urmare a deciziei de ieri a Consiliului Naţional Politic al liberal-democraţilor, unde membrii formaţiunii au decis ca PLDM să participe la negocierile privind formarea unei majorităţi parlamentare.