Leancă divulgă adevăratul scop al semnatarilor Pactului Social „Pentru Moldova”

14:00, 14 octombrie 2015 | Politica | 2731 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Liderul PPEM, deputatul neafiliat Iurie Leancă, își critică colegii din AIE 3 și refuză să participe la Forumul Public organizat astăzi ca urmare a Apelului privind semnarea Pactului Social „Pentru Moldova”. Într-o postare pe o rețea de socializare el a divulgate adevăratul scop al așa numitului Pact Social, menționând, că de fapt, Candu, Timofti și Streleț vor în așa mod să distragă atenția de la problemele stringente ale țării, dar nu să și le rezolve.

„Luând în considerare că ţara noastră se află într-o situaţie politică, economică şi socială extrem de gravă, cred că acest apel doar va distrage atenţia de la aceste probleme şi nu le va rezolva. Recentele rapoarte şi declaraţii ale partenerilor noştri externi, care reamintesc a câta oară că actuala guvernare trebuie să întreprindă acțiuni concrete pentru a scoate Republica Moldova din criză, reiterează cele spuse de mine mai sus”, spune Lenacă.

Totodată, Iurie Leancă a explicat și motivul pentru care a refuzat invitația la Forumul Public organizat astăzi ca urmare a Apelului privind Pactul Social „Pentru Moldova’’, spunând că această acțiune nu este altceva decât o altă farsă politică a celor de la guvernare.

„Astfel, decizia mea este de a nu merge la aceste discuţii, pentru a nu deveni un participant al unei noi farse politice. Nu vreau să particip la un eveniment fictiv, unde se vor auzi iarăşi doar promisiuni şi vorbe goale, în timp ce un plan concret anticriză încă nu a fost elaborat şi aplicat”, a mai menționat Iurie Leancă în mesajul său.

Nu în ultimul rând, liderul PPEM a precizat că formațiunea pe care o reprezintă cere primelor trei persoane în stat să elaboreze mai întâi, în regim de urgență, un Plan de Acțiuni de scoatere a țării din criza în care se află, apoi să vină să-l consulte cu societatea.

Amintim, că astăză va avea loc primul Forum Public lansat ca urmare a inițiativei președintelui Nicoale Timofti, premierului Valeriu Streleț și speaker-ului Andrian Candu de inițiere a unui dialog social, care urmează să se încheie cu semnarea unui „Pact pentru Moldova”. La discuții au fost invitate circa 120 de persoane reprezentanți ai clasei politice, societății civile, administrației publice locale și centrale, mediului academic și clerului bisericesc.

Anterior și liderul PSRM, Igor Dodon a refuzat să i-a parte la Forumul Public organizat astăzi ca urmare a Apelului privind semnarea Pactului Social „Pentru Moldova”.