Kremlinul, interesat de ideea unui taifas Musk-Putin

21:32, 15 februarie 2021 | Externe, Politica, Social | 154 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov,  a numit luni „interesantă” oferta miliardarului Elon Musk de a discuta cu președintele rus Vladimir Putin pe rețeaua socială audio Clubhouse.

Elon Musk, șeful producătorului de vehicule electrice de ultimă generație Tesla și al companiei aerospațiale americane SpaceX, a prezentat ideea pe Twitter cu o zi înainte. “@KremlinRussia. Ați  dori să vă alăturați pentru o conversație la Clubhouse? Ar fi o mare onoare pentru mine să vă vorbesc”, a fost mesajul lui Musk pentru Vladimir Putin, direct pe contul oficial de Twitter al președintelui rus. “O propunere foarte intersantă”, a anunțat Peskov. „Dar trebuie să înțelegem ce înseamnă acest lucru și ce se propune concret, înainte de a răspunde”, a subliniat el, precizând că  “domnul Putin nu folosește rețelele sociale”. Clubhouse este o platformă lounge disponibilă în prezent prin invitație, fără postări cu fotografii sau videoclipuri – doar imaginile de profil ale oamenilor și vocile lor.Conversațiile pot fi private, cum ar fi un apel telefonic, sau pot include mii de oameni care pot asculta o conferință.

Nu este clar de ce Musk ar vrea să stea la taclale cu Putin, dar propunerea vine după ce SpaceX a trimis patru astronauți la Stația Spațială Internațională (ISS) în noiembrie anul trecut, consacrând astfel pierderea de către Rusia a monopolului de acces pe care îl deținuse de nouă ani. Capsula Dragon SpaceX a devenit al doilea dispozitiv în prezent capabil să ajungă la ISS, alături de Soyuzul rus, care din 2011 a transportat toți vizitatorii la stație, după oprirea navetelor americane.Dar sectorul spațial al Rusiei își pierde impulsul din cauza scandalurilor de corupție, a lipsei de inovație și a proiectelor științifice costisitoare. Elon Musk, în vârstă de 49 de ani, și o avere de peste 180 de miliarde de dolari, are ambiția de a coloniza Marte, dar este activ și în piața  criptomonedelor și inteligența artificială.

Sursa: https://www.national.ro