Iurie Roşca a deschis parantezele conspiraţiei demonilor roşii

20:39, 1 decembrie 2017 | Politica | 4414 vizualizări | Un comentariu Autor:

Bibliomanii din Republica Moldova au avut parte vineri de un eveniment de excepţie – au putut urmări online, iar cei mai norocoşi chiar la faţa locului – lansarea cărţii lui Iurie Roşca „Conspiraţia Demonilor Roşii”.

Această cea mai recentă publicaţie a cunoscutului jurnalist şi politician cuprinde o serie de interviuri oferite de personalităţi marcante din diferite ţări ale lumii cu privire la semnificaţiile adânci ale evenimentelor sângeroase, care au condus la moartea monarhiei ruse, asasinarea ritualică îngrozitoare a familiei ţarului şi instaurarea de către Vladimir Lenin a regimului comunist sovietic. În carte sunt reproduse şi câteva texte monumentale ale câtorva autori marcanţi de talie mondială. Iurie Roşca şi-a propus să le ofere cititorilor un rezumat extrem de valoros al principalelor idei şi observaţii ale curentului conservator autentic, vizând esenţa loviturii de stat bolşevice din anul 1917 din Rusia.

Autorul a ţinut să precizeze că a evitat în mod intenţionat să facă interviuri la acest subiect cu exponenţii mainstream-ului liberal şi neoliberal, pentru a nu le oferi acestora din urmă o nouă ocazie să-şi propage interpretarea oficială, care şi aşa este dominantă, privind cumplita tragedie din 1917, care, după ce a lovit Rusia, s-a năpustit şi peste meleagurile noastre.

În faţa celor care au citit cartea şi au urmărit evenimentul de lansare s-a deschis o perspectivă inedită, o abordare complet nouă (comparativ cu cea a propagandei oficiale) despre ceea ce a reprezentat lovitura de stat din Rusia anului 1917. Mai cu seamă este cazul să fie remarcată perspectiva spirituală pe care sunt puse accentele în lucrare. Văzând lucrurile dintr-o nouă perspectivă şi înţelegând mai bine latura metafizică a Revoluţiei „Ruse”, ne punem o serie de întrebări la care, probabil, cei mai mulţi dintre noi nu s-au gândit niciodată. De exemplu, nu putem să nu ne întrebăm ce ar fi putut avea în comun „necesitatea” unei revoluţii a proletariatului într-un spaţiu cum este al nostru, pentru care realitatea burgheză era prin definiţie străină. Aceeaşi întrebare este valabilă şi în cazul celorlalte ţări est-europene, care au fost nevoite să îndure acel proces, inclusiv Rusia. Spre deosebire de ţările Europei de Vest, cele din Europa de Est nu au cunoscut o dezvoltare a noilor tehnologii ce a provocat, la un moment dat, nemulţumirea în masă a muncitorilor asupriţi şi exploataţi de proprietarii mijloacelor de producţie. Sau, de ce încă mulţi oameni continuă să-şi asume experimentul comunist, chiar dacă înţeleg din ce în ce mai bine că acesta, cel puţin la temelia sa, nu a avut nimic în comun cu ideile stângii ne-revoluţionare? Or, prăbuşirea Uniunii Sovietice este unul dintre cele mai elocvente argumente ale inconsistenţei unei construcţii imperiale, cu veleităţi globaliste, bazate pe ideile lui Marx şi puse în aplicare în maniera leninist-troţchistă!

Lansarea cărții „Conspirația Demonilor Roșii”, autorul în compania unui grup de studenți de la Facultatea de Științe Politice

Răspunsurile autentice la aceste şi multe alte întrebări ce se iscă atunci când căutăm să pătrundem cu mintea noastră cauzele acelor procese fatidice se află exclusiv în dimensiunea spirituală şi în cea supraistorică (termen cu care operează Jean Parvulesco) a realităţilor istorice.

Cei prezenţi la eveniment au putut să-şi cumpere cartea la preţ promoţional. Iar Iurie Roşca le-a oferit în dar cartea tuturor studenţilor care au participat la lansare. Doritorii de a cumpăra un exemplar sunt îndemnaţi să se adreseze la Universitatea Populară din Chişinău.