Iurie Leancă despre 7 aprilie 2009: ce s-a dorit și unde am ajuns?

09:44, 7 aprilie 2016 | Politica | 1015 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Liderul PPEM, Iurie Leană susține că acum șapte ani tinerii au vrut o schimbare, însă susține el ,,7 aprilie 2009 este o zi în care s-a vrut un început de schimbare, o zi în care s-a făcut o încercare de a scăpa din brațele trecutului. Astăzi cu toții ne întrebăm – ce s-a dorit și unde am ajuns”?

Leancă mai spune că tânăra generație a dorit să edifice o societate modernă, în care poți răsufla aerul libertății, în care sunt respectate drepturile cetățeanului, în care ai încredere și unde există un viitor, a dorit un stat în care să dorești să rămâi.

,,Spre regret, după 7 ani, constatăm că Republica Moldova se află din nou în fața unor grele încercări. Clasa politică autohtonă a degradat. Încrederea populației în instituțiile statului a ajuns la cel mai jos nivel posibil. Sprijinul de odinioară din partea partenerilor străini nu mai există. Oamenii devin tot mai săraci și caută soluții de supraviețuire în afara țării. Nu în zadar, astăzi, tot mai mulți tineri nu-și mai leagă soarta de viitorul acestui stat”, afirmă Iurie Leancă.

El mai spune că ,,azi, este de datoria noastră, a forțelor politice noi, a celor care doresc binele acestei țări, să readucem speranța în fiecare casă, în fiecare inimă, să realizăm schimbarea inițiată 7 ani în urmă. Echipa PPEM are voința și puterea să realizeze acest deziderat”.