Irina Vlah și Gheorghe Duca au depus jurământul

13:46, 22 ianuarie 2016 | Politica | 1354 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, și președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca, membri din oficiu ai Guvernului, au depus astăzi jurământul în prezența Prim-ministrului Pavel Filip și a Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Șeful statului i-a felicitat pe membrii Guvernului din oficiu cu prilejul reconfirmării în funcție. Totodată, Nicolae Timofti a menţionat importanţa colaborării eficiente a  instituțiilor statului pentru soluţionarea problemelor cetățenilor.

În cadrul evenimentului, Premierul Pavel Filip a menţionat că echipa pe care o conduce conştientizează toată complexitatea şi responsabilitatea care-i revine. „Venim pe fundalul crizei și al protestelor. Cunoaștem solicitările protestatarilor, dar și ale cetățenilor care nu au ieșit în piață şi care îşi doresc liniște și stabilitate”, a menţionat Pavel Filip.

Prim-ministrul a dat asigurări că, în lunile următoare, cetăţenii Republicii Moldova vor avea parte de veşti bune ce se referă la îmbunătățirea calităţii vieții.

Miniștrii Guvernului Filip au depus jurământul miercuri, 20 ianuarie 2016, după obţinerea votului de încredere al Parlamentului Republicii Moldova.