Iată ce decizii au fost luate luni la ședința coaliției de guvernare

16:44, 26 martie 2018 | Politica | 1151 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Reprezentanții coaliției de guvernare din Republica Moldova s-au adunat luni într-o ședință lărgită pentru a pune în discuție principalele proiecte ce urmează a fi puse în aplicare în acest an electoral.

Principalele subiecte supuse dezbaterii au fost programul „Drumuri bune pentru Moldova”, (constă în reabilitarea a circa 1200 de kilometri de drumuri locale), programul „Prima Casă”, punerea în funcțiune a Serviciului național de urgență 112, proiectul tichetelor de masă pentru salariați și altele.

Mai mulți analiști politici subliniază că toate acestea sunt teme ce vor face parte din arsenalul mesajului electoral al componentelor actualei guvernări, care ar putea forma chiar un bloc electoral.

Miniștrilor din guvernul condus de Pavel Filip li s-a cerut să se implice Plenar pentru a asigura succesul scontat acestor programe.

Cei prezenți au fost informați de către premier despre rezultatele vizitei delegației Fondului Monetar Internațional. El a dat asigurări că relația dintre Moldova și FMI rămâne la nivelul actual.

Cei prezenți la întâlnirea au decis că pe data de 27 martie o delegație oficială din partea Parlamentului Republicii Moldova va efectua o vizită la Parlamentul României  și va asista la ședința legislativului de la București organizată cu ocazia Centenarului Unirii.

Un alt subiect important pentru coaliția de guvernare, ce a fost discutat la ședință, este cel al alegerilor anticipate din Capitală. Partidele proeuropene care nu fac parte din majoritatea parlamentară au fost criticate dur pentru faptul că refuză să participe la identificarea unui singur candidat „al dreptei” ce ar trebui să învingă socialiștii. Participanții la ședință au reiterat o teză formulată anterior de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care a declarat că la alegerile locale anticipate se poate repeta scenariul de la alegerile prezidențiale, când socialiștii au învins din cauza încapacității proeuropenilor de a ajunge la un consens.

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,