Ghimpu: Instituțiile europene nu au dreptul să ne arate cu degetul

17:53, 8 aprilie 2016 | Politica | 2366 vizualizări | 3 Comentarii Autor:

Liderul PL, Mihai Ghimpu, consideră că oficialii europeni sînt în drept să vorbească la general despre corupția din Republica Moldova, fără a se expune asupra unor situații concrete.

Astfel a comentat liberalul scrisoarea adresată recent șefului Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, de președintele Asociației Judecătorilor din Moldova, Ion Druță.

„Instituțiile europene care doresc ca Republica Moldova să fie cu adevărat un stat de drept și democratic, fără corupție și fărădelegi, au dreptul să vorbească la general despre fenomen, dar cu degetul nu au dreptul să ne arate. Fiecare are dreptul la exprimare și unul și al doilea, în cazul dat”, a spus astăzi Ghimpu.

Precizăm că într-o scrisoare deschisă adresată lui Pirkka Tapiola, Asociația Judecătorilor din Moldova îl acuză de imixtiuni în sistemul judecătoresc şi îl îndeamnă „să fie mai prudent pe viitor”.

„Orice calificative care vin din partea unui diplomat de asemenea rang, referitor la un dosar care încă se află pe rolul instanţelor de judecată, ar putea fi privită ca o imixtiune în efectuarea justiţiei şi o presiune asupra instanţei de recurs”, se arată în scrisoare semnată de președintele Asociației Judecătorilor.

Mesajul a fost transmis după ce diplomatul european a declarat că decizia instanței, prin care primarul orașului Taraclia a fost demis, are conotație politică.

sursa: noi.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,