Ghimpu ar face coaliție cu PCRM doar cu o condiție, Leancă cu nici una

14:01, 5 noiembrie 2015 | Politica | 2257 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Partidul Popular European din Moldova un va vota un guvern alături de PCRM. declarația a fost făcută de liderul formațiunii, Iurie Leancă după ședința de astăzi a  Parlamentului. Totodată, Leancă a spus că o viitoare coaliție de guvernământ el vede doar în formatul PLDM, PD, PL, PPEM.

Nu văd motive să cred că comuniștii și-au schimbat năravul. Nu cred că putem găsi abordări comune pe probleme strategice care țin de viitorul Republicii Moldova. Nici nu vreau să examinez alte opțiuni. Unica soluție viabilă funcțională pe care o avem astăzi este cu colegii din PLDM, PD și PL”, adăugat Leancă.

De cealaltă parte, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, admite crearea unei alianţe cu comuniştii, alături de colegii Partidul Democrat şi deputaţii neafiliaţi. Pentru acest lucru însă, liderul liberalilor are o condiţie. Întrebat dacă PL e gata să facă o coaliţie cu PCRM, Ghimpu a răspuns că liberalii admit acet lucru „numai dacă ceilalți votează împreună actul Unirii Republicii Moldova cu România.

Vreţi să ajungem la Bruxelles şi apoi să ne întoarcem la Novosibirsk?”, s-a întrebat Ghimpu, precizând că PL nu va coaliza cu PCRM şi nici cu PSRM.

Totuși, liderul PL crede că unica soluţia este ca liberal-democraţii să se răzgândească şi să revină la discuţiile cu reprezentanţii PD, PL şi grupul Leancă.

„PL vede o alianţă în aceste trei partide: PDM-PLDM şi PL, cu toate greutăţile care sunt la moment. Trebuie să ne maturizăm şi să ne apucăm de lucru”, a conchis Ghimpu.

Precizăm că, până acum, doar PD s-a arătat dispus să discute cu deputaţii comunişti în vederea formării unei majorităţi parlamentare noi.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,