Întâlnire la nivel înalt

(FOTO) Mișcarea Internațională pentru suveranitatea popoarelor, în Siria

18:25, 28 februarie 2019 | Politica | 6289 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

O delegație formată din intelectuali din Europa Occidentală, Moldova și Rusia se află în Siria la invitația acestei țări pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul sirian în lupta sa eroică împotriva agresiunii americane și a grupărilor teroriste. Un război care durează de opt ani și care urmărește debarcarea Președintelui Bașar Al Asad și a guvernului legal al acestei țări.

La 27 februarie echipa de militanți internaționali pentru suveranitatea popoarelor a participat în capitala Libanului, Beirut, la o emisiune televizată la postul TV AL Mayadin, moderata de către celebrul jurnalist si scriitor Sami Kleib, această emisiune fiind cea mai populară în lumea araba.

Membrii delegației, cunoscuți filosofi, sociologi, scriitori și jurnaliști, au răspuns la întrebările moderatorului, subliniind că gestul lor este o mărturie a admirației și solidarității cu poporul sirian în războiul militar, economic, diplomatic și mediatic pe care îl poartă elitele globaliste oligarhice, care utilizează forța armată a SUA și a sateliților acestora din NATO pentru a distruge această țară așa cum s-a întâmplat deja în Irak și în Libia.

Delegația intelectualilor europeni - la Al Mayadeen Tv

Delegația intelectualilor europeni – la Al Mayadeen Tv

Iurie Roșca, jurnalist și editor, a accentuat faptul că lumea arabă este ținta acestui război total, deoarece în acest spațiu mai este încă foarte puternică tradiția, respectul față de valorile religioase și culturale autohtone, față de familie, iar sentimentul demnității naționale este unul de o vigoare cu cel din spațiul occidental.

Spre deosebire de occidentalii căzuți în capcana capitalismului seducției, a hedonismului și a consumismului, unde bărbații sunt din ce în ce mai feminizați, sirienii au păstrat virtuțile masculinității și vitejiei, spiritul de sacrificiu si dragostea pentru țară, de dragul căreia își dau viața cu bucurie.

Iurie Rosca, pentru al Mayadeen

Iurie Rosca, pentru al Mayadeen

La 28 februarie, delegația internațională a suveraniștilor europeni și-a început turneul său în Siria, care va cuprinde mai multe orașe ale acestei țări aflate în plin război. La Damasc echipa de intelectuali din Mișcarea pentru suveranitatea popoarelor a avut o serie de întâlniri oficiale cu înalți demnitari ai principalului partid de guvernământ – Partidul Baas Arab Socialis, la său central. Prima discuție a fost susținută cu Mahdi Dakhlalah, ex-ministru si ex-ambasador, responsabil de relațiile internaționale al acestei formațiuni politice. În intervenția sa, el a adus următoarele detalii despre războiul din Siria.

Întâlnire la nivel înalt

Întâlnire la nivel înalt

Doar pe parcursul anului 2018 în Siria au fost lichidați aproximativ 32 de mii de teroriști, au fost distruse 150 de tancuri, 55 de tunuri și peste 3 mii de mașini echipate cu mitraliere. Iar din 2011 până în prezent au fost uciși circa 200 de mii de teroriști, cifra celor răniți fiind și ea de ordinul câtorva sute de mii. Demnitarul a remarcat că efectivul forțelor rebele, angajate în acest război de răsturnare a Președintelui Asad se ridică la circa 500 de mii. El a subliniat că autoritățile siriene au decretat de câteva ori pe parcursul acestui război amnistie generală pentru toți rebelii care vor depune armele, mulți dintre aceștia devenind ulterior militari în Armata Națională a Siriei.

Demnitarul sirian a mai relatat că forțele aliate angajate în războiul contra Siriei au cheltuit deja suma enormă de 400 de miliarde de dolari, una din principalele țări care finanțează acest conflict armat fiind Arabia Saudită, care e cel mai important pion geopolitic al SUA în lumea arabă.

Un detaliu extrem de impresionant al acestui război este legat de cei cinci ani în care capitala acestei țări, Damascul, a fost încercuită de către forțele teroriste. Pe parcursul acestui asediu total autoritățile n-au declarat stare de urgență, iar orașul își continua viața normală, toate instituțiile publice și private continuându-și activitatea în regim obișnuit.

Ceea ce este de reținut în primul rând în legătură cu cauzele care au determinat declanșarea acestei invazii este faptul că Siria este una dintre puținele țări din lume care de mai mulți ani nu are datorii externe, a subliniat Mahdy Dakhlalah. Exact ca în România anului 1989.

A urmat întâlnirea cea mai importantă a acestei zile, care a avut loc la sediul aceluiași partid. Delegația europeană a avut o întrevedere cu Secretarul General Adjunct al principalului partid de guvernământ, Helal Al-Helal, care e numărul doi în ierarhia de partid și de stat. Schimbul de păreri s-a axat asupra impactului războiului din Siria asupra lumii occidentale, în special asupra campaniei de dezinformare întreținute de media dominantă.

Membrii delegației au ținut să sublinieze că țările europene se află și ele în condițiile unui război soft, non-militar, de ordin economic, cultural și civilizațional purtat de aceleași elite globaliste care caută să-și mențină cu orice preț hegemonia asupra întregii lumi.

Televiziunea ANCHOR din Damasc a găzduit în aceeași zi o altă emisiune, moderata de doamna Layal Saber Falhot, doctor în jurnalism și comunicare publică. Participanții la emisiunea s-au prezentat la acest talk-show echipați în veste galbene, în semn de solidaritate cu mișcarea protestatară din Franța, care reprezintă revolta poporului francez împotriva unei guvernări corupte și afiliate unor interese oligarhice.

După emisiunea moderata de catre celebrul jurnalist si scriitor Sami Kleib

Iurie Roșca a subliniat între altele că sângele pe care îl varsă patrioții sirieni se varsă și pentru noi, europenii, pentru libertatea și independența noastră. El a mai spus că este mândru de onoarea de a putea exprima întreaga sa solidaritate pentru cauza acestei națiuni.

Voi sunteți simbolul și inima rezistenței, vigoarea voastră morală este un exemplu pentru toate popoarele lumii. Faptul că sunteți pe punctul de a învinge în acest război se datorează, desigur, ajutorului din partea Rusiei și a Iranului, însă întâi de toate eroismului bărbaților și femeilor care se află în prima linie de luptă și care mor cu bucurie pentru neamul lor.

În următoarele zile vor urma alte reportaje din Siria.
Echipa www.flux.md