FMI susține candidatura lui Plahotniuc la funcția de premier?

12:22, 18 decembrie 2015 | Politica | 3887 vizualizări | 2 Comentarii Autor:

Experții din partea FMI, pare că sunt de acorda ca fostul vicepreședinte al Parlamentului să fie numit în funcția de premier. Moldoveanul Alexandru Culiuc care lucrează pentru Fondul Monetar Internațional, într-o postare pe facebook, se arată nedumerit de ce Vlad Plahotniuc nu poate deține funcția de prim-ministru. 

„Nu înţeleg de ce lumea se opune candidaturii lui Plahotniuc la poziţia de prim ministru. Acum el dirijează ţara fără “checks and balances”: 100 % power, 0 % accountability (reţeta coctailului“cardinalul gri”). E persoană privată, care-şi vede de interesele private. Oare nu ar fi mai bine să iasă în prim plan ? Să vorbească de la tribuna parlamentului, să ofere interviuri,  să se întâlnească cu ambasadori şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, să medieze conflicte şi să ia decizii la şedinţele guvernului, etc. Să arate ce poate face, cum poate scoate ţara din impas. Şi dacă se demonstrează că el continuă să-şi urmărească exclusiv interesele personale, societatea civilă va avea un dosar mult mai puternic împotriva acestuia (deoarece nu poţi incrimina “abuz de putere” unei persoane care formal nu are putere)”, scrie Culiuc pe Facebook.

Amintim  că acum câteva zile președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a declarat că Partidul Democrat are patru candidați pentru funcția de premier, printre care și Vlad Plahotniuc.