Filat dă pe gușă tot și se răzbună pe Plahotniuc

17:12, 15 octombrie 2015 | Politica | 2313 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

În curând ”o să sară în aer naibii tot sistemul politic din Republica Moldova”. Aceasta este declarația lui Vlad Filat de la tribuna Parlamentului. Acesta l-a acuzat pe fostul coleg de alianță, Vlad Plahotniuc.

Deputatul PLDM, a mai spus că vicepreședintele PD, este cel care stă în spatele deciziilor luate de Procuratură, Centrul Național Anticorupție, instanțele de judecată și alte instituții importante ale statului.

„O să sară în aer… naibii tot sistemul politic din RM. Să facem ceva funcțional, nu cinic. Scenariul ticălos de astăzi… Eu vreau ca Gurin să-și aducă aminte cum a fost numit Procuror General. Decizile nu se iau la Procuratura Generală, Centrul Anticorupție, în instanțele de judecată, nu la CCA, nu la PD, deciziile se iau pe strada Cantemir sau la Nobil Club. Așa se face justiția în MD. Clarificați-vă câte miliarde s-au furat din Moldtelecom, câte milioane se fac din Metal Feros, câte milioane se fac din tarifele la gaz, energie electrică. Aici, păpușarul a reușit să mai facă un joc”, a spus Vlad Filat.

Filat nua ezitat să ,,sară’’ și la ,,gâtul’’ liderului comuniștilor, Vladimir Voronin. Demascând într-un limbaj codificat mai multe acțiuni necunoscute ale lui Voronin. De asemenea, Vlad Filat nu a ezitat și a ținut să-l acuze și pe liderul PCRM, Vladimir Voronin, că s-ar afla ”în cârdășie” cu Vladimir Plahotniuc, pe care ”l-a născut și l-a crescut”. ”Cu același succes, domnul Voronin, pot să facă denunț și pe dumneavoastră, cu avioane, mese, cadouri. Nu o să facă, deoarece până nu o să-i spună nu o să facă”.

La rândul său, Vladimir Voronin i-a dat o replică lui Filat, spunând că toate cele spuse de deputatul PLDM sunt niște aberații.

„Ne-a murdărit pe toţi şi a fugit să răspundă la întrebări. Cel mai important lucru pe care am vrut să îl întrebăm este dacă a luat bani. Unica ce vreau să subliniez, în sfârşit am înţeles cine a fost cel care a fost filat şi sunt mulţumit că televiziunile au transmis în direct. Totuşi nu a povestit ce s-a întâmplat la 7 aprilie 2009”, a spus liderul PCRM Vladimir Voronin. La final, liderul PLDM a menționat că își va continua activitatea, indiferent unde nu s-ar afla.

”Ziua de azi va trece, de mâine viața continuă. Aveți grijă de ceea ce urmează să faceți, aveți grijă de Republica Moldova, un căutați să salvați parcursul european, ci salvați-vă țara”, a conchis Filat.

Navighează dupa cuvinte-cheie: