Filat, Bumacov și Gaberi – învinuiți într-un dosar penal pentru spălare de bani

16:46, 12 noiembrie 2015 | Politica | 2378 vizualizări | Un comentariu Autor:

Trei persoane, care au ocupat funcții de răspundere în stat în perioada 2010-2013, au beneficiat ilegal de subvenții în agricultură.  Este vorba despre fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat, ministrul Agriculturii din perioada 2011 – 2015, Vasile Bumacov, dar și fostul șef al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor Gheorghe Gaberi. Conform Procuraturii Generale, cei trei se află în spatele unor companii care au beneficiat ilegal în perioada în care se aflau în funcție de subvenții de milioane de lei în agricultură.

Potrivit Procuraturii Generale, care a pornit un dosar penal pe acest caz pentru spălare de bani și escrocherii, companiile fondate de aceste persoane au obținut subvențiile sub protecția nemijlocită a unor persoane cu funcții de demnitate publică.

menționăm, că procurorii au pornit 34 de dosare penale pentru acordarea frauduloasă a subvențiilor în agricultura. Cauzele penale vizează falsificarea şi prezentarea la Agenţia de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură a documentelor cu date denaturate privind investiţia efectuată.

În perioada 2011-2015, aceştia ar fi favorizat obţinerea tehnicii agricole prin intermediul proiectului 2KR, astfel bugetul de stat a fost prejudiciat în proporţii deosebit de mari.

Printre beneficiari sunt mai multe firme, inclusiv Caravita, Agro Bio Managment, Agrement Ecology şi ABM Agroindustries.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,