Filat ar putea rămâne fără imunitate și pus sub arest

11:48, 15 octombrie 2015 | Politica | 1710 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Procurorul general, Corneliu Gurin a solicitat astăzi la ședința Legislativului  retragerea imunității liderului PLDM, Vlad Filat. Potrivit lui Gurin liderul PLDM a comis o crimă gravă.

Potrivit procuraturii, în timpul când era premier, Vlad Filat a extorcat şi a primit de la Ilan Shor bunuri şi servici ce nu i se cuvin în suma de 60 de milioane de dolari pentru a organiza denumirea lui în calitate de consul onorific. În 2013-2014, Vlad Filat, susţinând că are influenţă a pretins şi a primit de la Ilan Shor, bani servici şi alte bunuri de peste 190 de milioane de dolari.

La rândul său, Vlad Filat a spus că este o victimă și se aștepta la asemenea acțiuni. Acesta l-a acuzat dur pe Vlad Plahotniuc, spunând că are la îndemână o întreagă caracatiță, formată din mai multe instiuții importante ale statului, iar  Atât timp cât Plahotniuc va fi la putere, țara un va avea nici un viitor.

De asemenea, el a spus că nu are nevoie de imunitate și a solicitat deputaților să voteze pentru ridicarea imunității sale, spunând că este gata să meargă în judecată.