Tensiuni în jurul Ucrainei: lângă Tiraspol a fost observată deplasarea unui convoi de blindate rusești

22:25, 14 aprilie 2021 | Politica | 319 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Un convoi de blindate rusești a fost observat în apropierea aerodromului din Tiraspol, ce se află la 13 kilometri de granița cu Ucraina, transmite canalul de Telegram NextaNews.

„În Transnistria se află oficial aproximativ 1.700 de militari ruși. Cu toate acestea, capacitatea reală a contingentului rus nu este cunoscută. Acestea sunt rămășițele armatei a 14-a care se afla acolo înainte de prăbușirea URSS-ului. În anul 1992, militarii ruși s-au alăturat separatiștilor transnistreni și au obținut separarea acestui teritoriu de Republica Moldova.

În pofida teritoriului, populației și economiei mici, Transnistria ocupă o poziție strategică importantă, aflându-se pe o fâșie îngustă de-a lungul graniței ucrainene, reprezintă un cap de pod ideal pentru o ofensivă împotriva Ucrainei”, scrie canalul de Telegram.

 

Amintim că, Rusia a comasat peste 40.000 de soldaţi în apropierea frontierei estice a Ucrainei şi alţi 40.000 de soldaţi în Crimeea, a spus Iulia Mendel, purtătoarea de cuvânt a administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

Preşedintele rus a acuzat Ucraina de „acţiuni provocatoare periculoase” în regiunea Donbas, în contextul intensificării confruntărilor între forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii pro-ruşi.

Kremlinul a anunţat că trebuie îndeplinite anumite condiţii din acordurile de pace de la Minsk pe tema conflictului din estul Ucrainei înaintea începerii unei noi runde de negocieri de pace.

Sursa: https://deschide.md