Dodon: plecarea celor 14 deputați din PCRM a fost coordonată cu Voronin

15:42, 21 decembrie 2015 | Politica | 1673 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Liderul socialiștilor Igor Dodon crede că decizia de a pleca din Partidul Comuniștilor a paisprezece deputați a fost coordonată liderul comuniștilor, Vladimir Voronin.

Liderul socialiștilor Igor Dodon a reacționat rapid la anunțul făcut de paisprezece deputați comuniști de a părăsi fracțiunea PCRM.

„Să ne întrebăm: Oare nu e un truc? Oare nu există acceptul lui Voronin pentru această separare, pentru a oferi indirect voturi noului guvern? Poate e o combinație menită se ușureze decizia lui Ghimpu, care va spune că a votat Guvernul în comun cu „social-democrații”, nu cu comuniștii? Vom vedea cum și cu cine vor vota ei” a scris Dodon pe o rețea de socializare.

Igor Dodon susține că anunțul făcut de deputații comuniști care părăsesc Partidul Comuniștilor înseamnă și anunțul sfârșitului Partidului Comunist.

„Am fost primii pe stânga, acum am rămas unicii pe stânga! PCRM și-a dat azi obștescul sfârșit. Eu încă în 2011 am semnalat problemele grave ale acestei formațiuni” a scris Dodon.

Amintim că în dimineața zilei de 21 decembrie, 14 deputați comuniști au anunțat despre plecarea din partid și din fracțiunea parlamentară. Deputații și-au motivat decizia prin faptul că cei de la conducerea PCRM nu-și doresc cu adevărat să soluționeze problema economică și politică din țară, prin refuzul de a negocia formarea unei majorități parlamentare.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,