DESPRE LIBERTATEA DE EXPRESIE (ȘI NU NUMAI)

22:42, 3 iulie 2018 | Politica | 1616 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Declarația cunoscutului jurnalist și scriitor italian Giulietto Chiesa, om politic și activist civic, făcută publică pe una dintre cele mai populare resurse media din Italia, Pandora TV, în susținerea lui Iurie Roșca.


Dragi prieteni ai Pandora TV!

Astăzi vă voi relata un caz foarte grav, despre care nimeni nu știe nimic și despre care mass-media de la noi nu vă va relata în nici un caz. Aici este vorba despre soarta unui intelectual, jurnalist, scriitor moldovean, disident european.  Numele lui este Iurie Roșca, care este învinuit de către procuratura Moldovei, în esență, de propagandă contra regimului de la Chișinău.

Evident, în accepția mea, aceasta nu e o acuzație, ci o medalie prețioasă sau mai curând o învinuire în stilul lui Orwell, care arată ce calități democratice au oamenii, care sunt finanțați de Europa și care doresc să aducă Moldova în Europa.

Dar este vorba despre o învinuire, care îl poate costa pe Iurie Roșca până la 7 ani de închisoare.

Guvernul Moldovei, spre deosebire de Președintele în exercițiu Igor Dodon, se află de facto sub controlul a trei organizații străine: ambasada americană la Chișinău; NATO (care, în pofida Constituției, ce stabilește statutul neutru al țării)  deja a pus mâna pe armata Moldovei, deja și-a amplasat trupele în țară; reprezentantul oficial al Uniunii Europene (omul lui Mogherini).

Spun toate astea nu pentru că aș împărtăși toate ideile lui Iurie Roșca. În trecut noi doi am avut cele mai diferite poziții în mai multe chestiuni. Astăzi lucrurile s-au schimbat. Dar nu despre asta este vorba. Vorba e că libertatea lui Iurie Roșca este libertatea mea, este libertatea noastră. Cei care vor să îl bage la pușcărie, reprezintă centrele noului nazism global, ale finanțelor și ale războiului.

Dacă această Moldovă va intra în Europa și NATO (dar așa ceva e posibil – e vorba de o chestiune ce se poate produce în câteva săptămâni), atunci noi, italienii, noi, popoarele europene, vom fi într-un pericol și mai mare, deoarece astfel de aliați, astfel de slugi ai artizanilor universali mai bine să nu ai.

Iată de ce vă îndemn să expediați mesaje de solidaritate cu Iurie Roșca (roscaiurieppcd@gmail.сom) și protestele voastre la ambasada Moldovei din Italia (roma@mfa.md). Orice doritor de a afla mai multe, poate deschide următoarele linkuri:

https://flux.md/stiri/politica/declaratie-iurie-rosca-dosar-penal

https://flux.md/stiri/срочно-обращение-юрия-рошка-попытка-б

https://flux.md/stiri/iurie-rosca-is-the-regime-preparing-to-send-me-to-prison-or-is-it-just-a-simple-error-of-procedure

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,