Deputat român: proiectul Statelor Unite ale Europei este unul utopic și totalitar

19:09, 27 iunie 2016 | Politica | 3663 vizualizări | Un comentariu Autor:

În cazul în care liderii Uniunii Europene vor da curs proiectului unei Europe Federale, implozia UE ar deveni doar o chestiune de timp, consideră deputatul Partidului Național Liberal Daniel Gheorghe. Reprezentatul poporului și-a exprimat o astfel de poziție într-o postare publicată pe Facebook.

În opinia lui, România are datoria să accepte o singură formulă a Uniunii Europe, una a națiunilor libere și aflate în strânsă colaborare în spațiul Atlanticului de nord.

“Impunerea de sus în jos a unei Europe federaliste, centralizate și aflate la cheremul birocraților ne-aleși ne-ar aminti de avertismentele marelui dizident rus, Vladimir Bukovski, care vorbea de translatarea pe căile ideologice ale neo-marxismului a proiectului sovietic dinspre est spre vest”, consideră Daniel Gheorghe.

Acesta își exprimă temerea că Europa ar putea deveni un supra-stat nedemocratic, care nu ar lua în considerație identitățile naționale.

“Avem nevoie de o Europa care să-și asume valorile identitare care ne unesc pe toți pe acest continent și nu de un supra-stat nedemocratic care să nege realitățile și să concentreze pe ajutoare sociale către islamiști și înțelegeri obscure cu Rusia”, conchide deputatul român.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,