Declarația unei noi majorități parlamentare, semnată de 55 de deputați, a ajuns pe masa lui Timofti

12:44, 15 ianuarie 2016 | Politica | 1529 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Declarația unei noi majorități parlamentare, semnată de 55 de deputați a fost înregistrată la Președinție cu puțin timp în urmă. Anunțul a fost făcut de către deputatul PD Sergiu Sârbu care a menționat că Pavel Filip, candidatul maorității parlamentare la funcția de premier, are susținerea a 55 de deptați, adăugând în același timp că spera ca șeful statului, Nicolae Timofti să acționeze în conformitate cu prevederile constituționale.

Tocmai am înregistrat la Președinție declarația majorității parlamentare absolute, formată din 55 de deputați, care l-au înaintat pe domnul Pavel Filip candidat la funcția de Prim-ministru. Îmi exprim speranța că domnul Președinte Timofti va da dovadă de înțelepciune și va respecta Constituția, a scris pe facebook deputatul democrat Sergiu Sîrbu.

Amintim că Ion Păduraru, consilierul șefului statului a fost desemnat de Nicolae Timofti drept candidat la funcţia de premier. Decizia a fost anunţată aseară la vila prezidenţială de la Condriţa. Şeful statului a luat această hotărâre fără a se consulta cu fracţiunile parlamentare.